Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dagens leasingtips: Pagani Huayra

Amerikansk firma leasar ut superbil.

Hör du till dem som funderar på att privatleasa. Då har vi ett tips åt dig. Åtminstone om du är ordentligt stadd vid kassa.

Privatleasing har blivit ett allt vanligare alternativ till att äga sin bil. De senaste åren har närmare 30 procent av nybilskunderna lockats att leasa i stället för köpa. Ofta är leasingkunderna yngre och saknar kapital att köpa en bil för. Att man sedan inte behöver ta samma ansvar för skatt och försäkring, service och reparationer spelar också in, eftersom leasingbolagen erbjuder mer eller mindre kompletta brukarlösningar där många avgifter bakas in i månadsavgiften.

Men det finns en baksida. Ja, utöver risken att åka på stora kostnader när leasingperioden är över och man har kört mer än man lovat eller kanske råkat få en repa i lacken. Det är att leasingbilarna ofta är hyrbilstorrt utrustade i standardkulörer och standardklädslar. Utrymmet för att göra sin bil unik är litet.

Inte en leasingtulpan.

Nu finns det en lösning även på det problemet, åtminstone i USA. Där erbjuder nämligen Putnam Leasing sina kunder att leasa en Pagani Huayra Roadster och den är allt annat än hyrbilsmässig. I korthet handlar det om en superbil som får det finaste som Ferrari och Lamborghini har att erbjuda som dussinvaror. Den har kolfiberchassi,en 764 hästkrafter stark V12:a bakom ryggen och drar till sig 340 blickar per sekund.


Läs mer: Pagani Huayra Lampo hyllar Fiat Turbina


I vanliga fall kostar den sisådär 20 miljoner kronor, men om du är villig att binda upp dig för ett 60-månaderskontrakt kan du komma undan med motsvarande 218.000 kronor i månaden. Om man tar den som tjänstebil kan man dessutom få förmånliga skattevillkor, åtminstone i USA om man får tro Putnamn Leasing.

Fortfarande finns dock ett litet aber och det är att man måste lägga en förskottsbetalning på motsvarande sex miljoner kronor och därmed är totalkostnaden för leasingkontraktet ungefär i paritet med bilens inköpspris. Kanske är det ändå bättre att bita i det sura äpplet och köpa bilen trots allt, för någonting måste den ju vara värd efter 60 månader.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com