Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer nya Audi e-tron GT - med 600 hk

Audis kommande nyheter avslöjade - ny modelloffensiv väntar

Här är Audis alla kommande stora nyheter – till och med 2020.
Generalplanen läckte ut på ett nätforum av misstag.
Största satsningarna är en helt ny Audi A3 – och nya elbilen e-tron GT.

Nu har det hänt igen – det var bara ett halvår sedan sist. Audis generalplan för de kommande 16 månadernas modelllansering har läckt ut. Den här gången har läckan uppstått inom Audi i Belgien och hela lanseringsplanen med nya modeller fram till december nästa år visas, svart på vitt. Modellplanen publiceras på belgiska internetforum.

Förra gången det hände var det spanska Audi som råkade visa sin plan, och planen som visades då stämde till punkt och pricka. Audi har de senaste månaderna visat upp en riktig offensiv med nya versioner, allt från lilla crossovern A1 Citycarver till prestandamonstret RS6 Avant.

Hur bra uppgifterna stämmer denna gång vet vi inte, mycket kan hinna ändras på 16 månader. Men Audi verkar ha mycket spännande på gång: ansiktslyftningar, prestandaversioner och helt nya modeller. En riktig modelloffensiv som få andra tillverkare kan matcha är på gång.
Första nyheten vi bjuds på är i oktober efter Frankfurtmässan då Audi visar upp faceliften av Audi A5 i alla dess karossversioner. Och redan i november är det dags för mer härligheter, då visas supersuven RS Q8 upp. Enligt planen får den samma motor som RS6, alltså en dubbelturbo-V8 på 600 hästkrafter.

Dessutom kommer nya Audi e-tron Sportback i november, en lite sportigare version av e-tron med mer sluttande baklucka och mindre innerutrymmen.
December blir en riktigt mager nyhetsmånad för Audifansen, bara en A5:a med gasdrift kommer.

Nästa år börjar Audis stora nyhetsoffensiv i mars och april. Då visas den helt nya modellen av kompaktbilen A3 upp. Enligt lanseringsschemat kommer den med bensin. och dieselmotorer på 150 hk med mildhybridteknik. Strax senare kommer även en S-modell med 310 hk. Audi A3 kommer även som sedan.

I juni kommer sportmodellen av elbilen Audi e-tron med hela 500 hästkrafter. Audi tar ingen sommarsemester nästa år, utan modelloffensiven fortsätter med en facelift på både Audi Q2 och Q5.
En folkligare elbil från Audi verkar dröja om vi ska tro generalplanen. Men i december 2020 kommer produktionsversionen av nya elbilen Audi e-tron GT. Huvudmodellen får 422 hästkrafter – medan toppversionen har hela 600 hk och utmanar koncernsyskonet Porsche Taycan. Bilen har tidigare visats som koncept, de bilderna kan du njuta av härovan. Den produktionsklara modellen lär ligga mycket nära konceptet i utseende.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com