Redaktionen tipsar

Christian von Koenigseggs drömköp - till sig själv

”Var en av mina drömbilar som barn - så jag köpte den”

Christian von Koenigsegg avslöjar nu sitt nya bilköp.
En svart Lotus Esprit V8 har nyligen hittat hem till Koenigseggs grundare.
– Eftersom Esprit var en av min drömbilar som barn så köpte jag den, säger han till Drivetribe.

Det stora Koenigsegg-fanset Jason Grunsell på medlemssajten Drivetribe lyckades få en intervju med sin bilidol Christian von Koenigsegg. Och flera nya saker framkommer – både om Koenigsegg Gemera och om Christians privata bilsamling.

– Som förare roterar jag mellan Tesla Model 3 och Model S. När det gäller min privata bilsamling är den gles. Anledningen är att under de första 15 åren av Koenigseggs verksamhet gick alla pengar som jag tjänade tillbaka till verksamheten för att växa så snabbt och stabilt som möjligt.

Nu har dock Christian von Koenigsegg kunnat unna sig några bilar. För något år sedan berättade vi att han köpt en Mazda Miata, en bil han hade som ung. Nu har han slagit till på en av sina absoluta drömbilar.

– Nyligen snubblade jag över en av de sista Lotus Esprit som någonsin producerats, online. Eftersom Esprit var en av min drömbilar som barn så köpte jag den.

Christian von Koenigsegg jobbar på att utöka bilsamlingen, men säger att få moderna bilar inspirerar honom. I hans drömgarage kommer det finnas två platser för Koenigseggbilar, medan hans Gemera får parkeras utomhus. I intervjun avslöjar han att utvecklingskostnaden för nya Gemera ligger på cirka 1,5 miljarder kronor.

– Med Gemera planerar vi cirka 15 testbilar plus krocktestbilar. Så småningom kan bilarna pensioneras i museer eller samlingar eller i värsta fall skrotas bort för olika skäl.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com