Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Caterham Seven SuperSprint smakar salt

Går till och med att beställa som ensitsig.

I samband med racingfesten Goodwood Revival släpper Caterham ännu en retromodell. Men upplagan blir begränsad.

Än spritter det av liv i Colin Chapmans 60 år gamla konstruktion och än i dag går det alldeles utmärkt att gå till sin Caterhambutik och köpa en alldeles ny Seven. Olika smaker finns de i också och den argaste har 237 hästkrafter i en bil som väger sisådär ett halvt ton.

Kanske har man lika kul i andra änden av skalan. Caterham Seven 165 har en liten trecylindrig motor från Suzuki, stel bakaxel och skottkärrehjul som lovar att vara spännande även i låg fart. I fjol kom den också som specialversionen Sprint, en läckert retrokittad bil som sålde slut på en vecka.

Caterham Cars

Inte konstigt med det utseendet.

Hör du till dem som blev utan? Då har du chansen nu. Precis som i fjol släpper Caterham nyheten i samband med evenemanget Goodwood Revival och nu som då handlar det om en nostalgisk tripp tillbaka i tiden. Men nu med lite mer banracingkrydda.

Caterham Seven SuperSprint har vässat trepipen till 95 hästkrafter och skippat de långa stänkskärmarna till förmån för enklare cykelskärmar. Sex olika färgkombinationer från sextiotalet finns att välja mellan och fränast av allt är förstås att det går alldeles utmärkt att beställa sin SuperSprint utan passagerarsäte. Bara en sån sak.

Men skynda fynda, för Caterham kommer bara att bygga 60 bilar och de lär nog gå lika fort som i fjol. Pris? Det vet vi inte, men en vanlig Caterham Seven 165 går på 344.000 kronor. Räkna med att SuperSprint är en skvätt dyrare.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com