Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Carlsson Diospyros en väldigt grön Mercedes S-klass

Ett direkt svar på Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Den tyska tuningfirman Carlsson sätter tänderna i Mercedes-Benz S-klasscabriolet. Resultatet är av det grönare slaget.

När bröderna Hartge, som gjort sig kända för sina trimmade BMW-bilar, skulle ta sig an konkurrerande Mercedes-Benz insåg de att de inte kunde göra det under eget namn. Så de lånade helt sonika rallyföraren Ingvar Carlssons efternamn och skapade därmed ett Mercedesdedikerat tuninghus 1989.

Sedan dess har de fyllt vagnar från Stuttgart med ont krut och därmed konkurrerat direkt med andra trimfirmor, kanske allra främst Brabus. Men den senaste från Carlsson kanske mer konkurrerar med Mercedes-Benz själva, eller snarare deras lyxbilsdivision Maybach.

Carlsson Diospyros har nämligen ett annat fokus än den vanliga, tyska titta-på-mig-jag-har-stora-fälgar-och-vingar-attityden. I stället har man här tonat ner kolfiberfanfarerna och fokuserat på lyx snarare än sport. Hela kabinen är full av konjaksfärgat nappaläder och västafrikansk ebenholts – ett träslag som ingår i släktet Diospyros. Så där fick vi förklaringen till namnet också.

Man har inte ens valt att utgå från en eldsprutande AMG-version av S-klasscabben, utan Carlsson Diospyros baseras på den diskreta S 500, om än försiktigt vässad till 550 hästkrafter. Prislistan startar på 214.000 euro, plus skatter. Då ingår den gröna färgen, som lär skimra i guld i solljus.

Men Carlsson skulle inte vara Carlsson om de inte också släppte en riktig rökare i gammal god kolfiberstil. Carlsson CC63S är deras tolkning av hur Mercedes-AMG C63 S borde se ut.

– Se på mig! Se på mig, sade jag!

– Se på mig! Se på mig, sade jag!

Här finns alla de klassiska tyska trimdragen: kolfiber i stort och smått, fälgar stora som väderkvarnar och en front med grillöppningar stora nog att kunna svälja en mindre skolklass.

– Om nom nom.

– Om nom nom.

Motorn är vässad till 625 hästkrafter, bara för att 510 var alldeles för lite. Carlsson anger inget pris för CC63S, men kolfiber brukar inte vara gratis.

Foto: Carlsson Fahrzeugtechnik
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com