Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Carlex Skoda Fabia ett extremt interiörlyft

Inredningsexperter fick ett oväntat uppdrag

Carlex Design brukar klä upp markandens dyraste vagnar i de mest exklusiva material. Men ingen bil är tydligen för enkel för dem. De dränkte en Skoda Fabia i läder.

Titt som tätt rapporterar vi om tuningfirmor och bilförädlare som satt tänderna i bilar som Ferrari, Bentley och Mercedes-Benz. Oftast handlar det om motorer på stereoider och spoilerpaket som skriker på uppmärksamhet.

Men Polenbaserade Carlex Design är en lite annorlunda tuningfirma. De fokuserar främst på insidan och brukar normalt skapa spektakulära miljöer för välbeställda kunder bryr sig mer om substans än om yta.

De hade nog inte väntat sig att en kund skulle komma dragande med en Skoda Fabia. Den synnerligen foträta familjebilen är väl ungefär så långt man kan komma från ädelstensinfattat krokodilskinn.

Kanske inte den sexigaste bilen på marknaden.

Kanske inte den sexigaste bilen på marknaden.

Trots det var det någon som tyckte att just Skoda Fabia behövde få ett interiörlyft. Carlex Design rynkade inte på näsan utan tog uppdraget på största allvar. Och kanske var det perfekt logiskt, för den som tillbringar sin tid bakom ratten kanske inte vill stirra på tjeckisk gråplast dagarna i ända.

Definitivt inte den sexigaste interiören på marknaden.

Definitivt inte den sexigaste interiören på marknaden.

Med tvåtonsläder sytt med kontrasterande sömmar klädde Carlex Design in i princip varenda detalj och den lilla bilens interiör förvandlades från vårdcentral till nattklubb. Enligt Carlex Design måste bilen nu ”stå ut med att vara exeptionell resten av sitt liv”. Väl uttryckt!

Foto: Carlex Design, Skoda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com