Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Carlex Jet Van är en lyxbuss

Rullande lustjakt en hantverkardröm.

Inredningen i Carlex Designs tolkning av Mercedes-Benz Sprinter trotsar allt. Hantverkarbilen blir en lyxbil som slår det mesta.

När jag säger Mercedes-Benz Sprinter svarar du med distributionsbil, lätt lastbil, skåpbil, typisk 22-kubikare hyrd på OK eller möjligen skolskjutsbuss på landsbygden. Sprinter är hantverkarfavoriten som används av alla som behöver flytta ett kylskåp.

Vad du inte svarar med är lyxlimousin, lustjakt eller privatjet. Ändå är det precis detta vad den polska inredningsspecialisten Carlex Design gjort med Sprinter. Carlex Jet Van gör precis det som Rolls-Royce och Bentley misslyckas med: att ge de rikaste rika en överdådig transport där man inte behöver huka sig ner för att kliva in i bilen.

Eftersom Mercedes-Benz Sprinter har lite mer ordentligt tilltagna dimensioner kan rappare och riskkapitalister kliva rakt in, slå sig ner i fåtöljen och slå på den tv:n för att se sig själv stamma i rutan, vare sig det är på MTV eller i Ekonominyheterna.

– Men kolla, där är jag ju.

Då kan det vara bra att fälla för persiennerna, så att man slipper besväras av fans och fiender utanför fönstren, och sedan fälla upp fotstöden för att sjunka ner i läderoceanerna. Kanske häller man upp en dyr konjak och ställer ner i den förgyllda mugghållaren.

Sedan ringer man föraren där framme och ber om bättre fart på väg ut till flygplatsen. Inte för att det behövs, ditt Gulfstream lär nog inte ta av utan dig. Kanske ångrar du ändå en smula att du inte tog din Rolls-Royce. För där slipper du ju både dieselknatter och studsandet från den stela bakaxeln. Nåja, allt kan inte vara perfekt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com