Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bygger specialgarage till Cybertruck

Cybunker – med plats för fordon och mys

Hur ska man få plats med sin stora Cybertruck när den börjar säljas om något år?
I en Cybunker, menar en designbyrå som vill bygga det specialbyggda garaget på 220 kvadratmeter.
– Cybunker är en aerodynamisk stålkonstruktion som kan stå emot alla tuffa väderförhållanden, säger Lars Büro.

Elon Musks nya skapelse Cybertruck har, som de flesta noterat, ett väldigt unikt utseende. En del tycker att den ser ut som om den designats av en 7-åring, medan andra tycker att den är guds gåva till pickup-världen och det coolaste som de har sett.
En designbyrå i New York tillhör den senaste kategorin och har till och med blivit så inspirerade av Teslas kommande fordon att de bestämt sig för att tillverka specialdesignade garage som ska passa Cybertruck. Namnet på garaget är passande nog Cybunker, lika kantig som pickupen.
– Den ska byggas i en rejäl stålkonstruktion och i aerodynamisk form så att den kan stå emot alla tuffa väderförhållanden. Men Cybunker ska inte bara vara en plats för fordonet utan ett ställe där man kan leva och bo, även på de mest isolerade platser man kan tänka sig, skriver Lars Büro på sin hemsida och visar upp ritningar.

Cybunker är en stor byggnad där 55 kvadratmeter ska husera minst två fordon och ytterligare 167 kvadratmeter kan fungera som ett hem eller kontor.
– Man öppnar två stora portar i armerat glas och på insidan ska man få plats med fordon som inte får rum i normala garage, säger Lars Büro.

Vad Cybunker kommer att kosta får vi veta strax innan Cybertruck börjar säljas, lovar designbyrån.

Cybertruck visades upp för världen för drygt fyra veckor sen.
Den beskrevs snabbt som en mix av Stealth-bombare, Lotus Esprit och DeLorean. Enligt Elon Musk själv har han bland annat inspirerats av James Bonds Lotus Esprit som kan förvandlas till ubåt i filmen *Älskade Spion”. En bil som Musk köpte på auktion för några år sedan.
Köparna verkar dock inte ha skrämts bort av bilens futuristiska design. De som har reserverat bilen rapporterar om att de har fått könummer som visar att över 200 000 personer globalt sett har reserverat bilen och deponerat de 100 dollar som krävs för att få en köplats.
Cybertruck är gjord i rostfritt stål som inte bucklas och är skottsäker –  och går upp till 80 mil på en laddning.
Som om inte det vore tillräckligt nyskapande – en av de tre motorvarianterna kommer att vara den nya starkare drivlinan med tre elmotorer: en fram och två vid bakhjulen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com