Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW:s nya elbil - med 720 hästkrafter

Lovar att den inte bara är snabb på rakorna

Den ser ut som en vanlig BMW 5-serie med onödig maskering. Men under skalet döljer sig BMW:s nya elbil med 720 hk. Bilen ska vara snabbare i kurvor än någon annan elbil.

Just nu pågår BMW:s NEXTGen-event i München och det kommer en strid ström av små och stora nyheter.

Den här bilen ser inte mycket ut för världen, en gammal 5-serie med helt onödig maskering på stötfångarna. Men det är faktiskt BMW:s största tekniska nyhet sedan elbilen i3 släpptes för fem år sedan.

BMW har gömt sin absolut senaste elektriska teknik under skalet på 5-seriebilen. De kallar den Power BEV, och det är en elbil som ska vara snabb både på rakorna och i kurvor. Anar vi en liten pik till Tesla här?

BMW har byggt en elbil med två motorer på bakaxeln som arbetar oberoende av varandra, och kan jobba med exakt rätt vridmoment för varje hjul även genom knixiga böjar. Det ska göra att bilen kan skjuta på rejält genom böjarna och drivhjulen får exakt rätt kraft.

Men bilen är hyfsat snabb även på rakorna, eller vad sägs om 0-100 under tre sekunder? inget större tekniskt framsteg jämfört med Tesla kanske, men det gör den till den accelerationssnabbaste BMW:n.

BMW vill också framhålla att innerutrymmet på 5-serien inte behövt offras när den blev elektrisk.

Nästa år visar BMW den produktionsklara suv:en iX3, och den kommer att få mycket av tekniken från testbilen som nu visas.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com