Redaktionen tipsar

Läcka: BMW:s nya supersedan 8-serie Gran Coupé

Bilen avslöjad före premiären

Så här ser BMW:s nya stora sportsedan 8-serie Gran Coupé ut utan maskering. Bilen baseras på 8-serie tvådörrars coupé, men får fyra dörrar. Sedanen kommer även som en brutal M8 med 600 hk.

BMW:s pressavdelning verkar läcka värre än durkslaget som du häller av spaghetti med. Det är snarast regel än undantag att bilder på nya modeller läcker ut ett eller två dygn före världspremiären på nya modeller. Kanske är det en medveten taktik av bayrarna för att få mer publicitet, eller så finns det en deepthroat på PR-avdelningen. Oavsett vilket vill vi inte undanhålla dig bilderna på nya BMW 8-serie Gran Coupé som läckt ut i AutoExpress.

Bilen är som förväntat baserad på tvådörrarsversionen av 8-serie men blir en lite mer familjevänlig sedan med fyra dörrar och koffertlucka baktill.

Även tekniken hämtas från tvådörrarsbilen, vilket innebär tre motoralternativ. M850i xDrive Coupé får en V8 på 4,4 liter som ger 530 hästkrafter och 750 newtonmeter. 0-100 km/h med fyrhjulsdrift går på 3,7 sekunder. Galet snabba siffror, men räcker tydligen inte för alla, för BMW erbjuder även en M8-version med 600 hk och 750 Nm. Sprinten upp till 100 tar 3,3 sekunder med en M8.

För den som är lite mer ekonomiskt sinnad så finns det en treliters dieselsexa på 3,0 liter vid namn 840 d xDrive. Den ger 320 hk och 680 Nm, så fartresurserna är ändå hyggliga, trots att motorn går på snåla 0,59 l/mil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com