Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Då återuppstår BMW 8-Serie

Blir svaret på S-Klass Coupé

Ett bayerskt alternativ till Bentley Continental GT och Mercedes S-Klass Coupé.
Inom fyra år kommer BMW ha en ny 8-serie i modellpaletten.
Det rapporterar Autocar.

Det var det Pininfarinaritade konceptet Gran Lusso som på allvar satte igång rykteskarusellen 2013. Skulle en BMW 8-serie återuppstå? Konceptet var ju inte helt världsfrånvänt, utan såg snarare ut att med ganska milda metoder kunna bakas om till produktion.

BMW avfärdade ryktena och sa att ett eventuellt beslut om produktion låg långt fram i tiden. Men nu får vi uppgifter om hur långt fram det är: 2020 så återuppstår 8-serien.
Enligt brittiska Autocar är det inte fastställt om bilen kommer att vara en klassisk tvådörrarsbil – eller en fyrdörrarscoupé.
Så även om den slutgiltiga formen inte är satt, så uppger en källa till tidningen att vi kommer att få se ett koncept 2018.

Skälet till att en 8-Serie är på tapeten är helt enkelt lönsamhet. Autocar anger att BMW sneglat på Mercedes vars S-Klass med olika derivat är en stor succé i USA och Kina. Inte nog med att den tyska konkurrenten lyckads sälja fyra gånger så många bilar jämfört med 7-serien, Mercedes tjänar otroligt mycket mer per såld bil.
”Genom att ta tillbaka 8-Serien, så får Krüger [BMW:s chef] en potentiell väldigt lukrativ inkomstkälla med hög lönsamhet per bil”, säger en källa till Autocar.

Foto: BMW – bilden visar konceptet Gran Lusso
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com