Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW:n med rekordstor grill trimmas till 680 hk

Så byggs den om och trimmas upp av Lumma Design

Gigant-suv:en BMW X7 anses av vissa vulgär med sin gigantiska grill.
Nu kommer en superversion med 680 hästkrafter från tyska trimmaren Lumma Design.
Snyggare eller ännu mera vulgo? Döm själv.

Tuningfirman Lumma Design har specialiserat sig på att göra stora suv:ar med stora motorer snabbare och snyggare. Ja, det där sista ligger förstås i betraktarens egna ögon. Tidigare kreationer från företaget som har sitt säte i tyska Winterlingen är bland annat Audi Q8, Range Rover Evoque och Mercedes G-Klass,

Nu har turen kommit till bilen med grillarnas grill att få sig en omgång. BMW X7 M50i har i normala fall 530 hk från V8:an på 4,4 liter med dubbelturbo. När Lumma är klara med den ger din hela 680 hk, tillräckligt för att klara 0-100 km/h runt fyra sekunder. Toppfarten lär vara över 300 km/h,

Naturligtvis nöjer sig inte Lumma med att bara trimma motorn. Karossen har fått sig en rejäl översyn bland annat med ett bodykit med stora luftintag. Bilderna som Lumma har släppt visar också att massor av delar av kolfiber satts på bilen, bland annat är hela motorhuven av kolfiber, inklusive det brutala huvscoopet.

Andra modifieringar är grillen, som går att få svart och med ett annat galler. Faktum är att den groteskt stora grillen kommer mer till sin rätt när den blir svartlackerad på en mörk bil som i Lummas design. Bilen har också fått en rejäl bakspoiler. Hjulen är ett kapitel för sig, men det handlar om dimensioner upp till 24 tum.

Räkna med att din X7 från Lumma kommer att låta tala om sig. Bilen har ett avgasrör med avslutande fyrkantspipor på 3,9 tum. Det är en hel decimeter det.

En BMW X7 M50i kostar 1,1 miljoner kronor i Sverige, vi har ännu inga uppgifter om priset med Lumma-paket.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com