Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW visar MC och sportbil för framtiden

Tillbaka till klassiska former - efter gigantgrillarna

Kanske finns det hopp om BMW:s designavdelning trots den senaste tidens bilar med gigantiska grillar? Nya konceptbilen BMW Vision M Next är en skönhet med klassiska BMW-linjer. BMW passar också på att visa upp sin första elektriska motorcykel: DC Roadster.

BMW:s nya konceptbil M Next ska vara ett klart och tydligt statement både i utseende och funktion, enligt Domagoj Dukec, vice vd för BMW Design.

Exteriören ska visa prestandapotentialen hos hybridsportbilen, och vi anar drag såväl från M1:an, BMW Turbo som från i8.

BMW tror fortfarande på hybriddrivlinor och M Next får samma effekt som nya Polestar 1: 600 hk från bensinmotor och elmotorer. Även M Next har en lång räckvidd på el: 10 mil.

Tanken är att den ska passa både för staden med nollutsläpp, och längre resor på autobahn där du kan köra i hög fart utan täta laddstopp.

Minst lika läcker designmässigt är nya elektriska motorcykeln DC Roadster. Skapelsen från BMW Motorrad är avskalad, men bär vissa klassiska BMW-drag. Men hur ter sig en BMW utan en tvåcylindrig boxermotor?

BMW:s lösning att se elmotorn och batteriet som en boxer! Enligt BMW är den lika härlig att köra som en fossil hoj. Och designmässigt minner den om BMW:s klassiska boxerhojar.

Några ytterligare fakta släpper inte BMW om elhojen – men inom några år kommer den på marknaden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com