BMW visar MC och sportbil för framtiden

Tillbaka till klassiska former - efter gigantgrillarna

Kanske finns det hopp om BMW:s designavdelning trots den senaste tidens bilar med gigantiska grillar? Nya konceptbilen BMW Vision M Next är en skönhet med klassiska BMW-linjer. BMW passar också på att visa upp sin första elektriska motorcykel: DC Roadster.

BMW:s nya konceptbil M Next ska vara ett klart och tydligt statement både i utseende och funktion, enligt Domagoj Dukec, vice vd för BMW Design.

Exteriören ska visa prestandapotentialen hos hybridsportbilen, och vi anar drag såväl från M1:an, BMW Turbo som från i8.

BMW tror fortfarande på hybriddrivlinor och M Next får samma effekt som nya Polestar 1: 600 hk från bensinmotor och elmotorer. Även M Next har en lång räckvidd på el: 10 mil.

Tanken är att den ska passa både för staden med nollutsläpp, och längre resor på autobahn där du kan köra i hög fart utan täta laddstopp.

Minst lika läcker designmässigt är nya elektriska motorcykeln DC Roadster. Skapelsen från BMW Motorrad är avskalad, men bär vissa klassiska BMW-drag. Men hur ter sig en BMW utan en tvåcylindrig boxermotor?

BMW:s lösning att se elmotorn och batteriet som en boxer! Enligt BMW är den lika härlig att köra som en fossil hoj. Och designmässigt minner den om BMW:s klassiska boxerhojar.

Några ytterligare fakta släpper inte BMW om elhojen – men inom några år kommer den på marknaden.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com