Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW: Nu är nya elbilen iX3 klar för produktion

Nu är BMW:s nya elektriska suv iX3 klar för produktion.
Bilen har bland annat hårdtestats i svenska Arjeplog.
Räckvidden blir enligt BMW 440 km.

Nu är sluttesterna för nya helelektriska BMW iX3 som lanseras senare i år klara och fabriken förbereds nu för serieproduktionen som startar under sommaren. Det är första gången som BMW utfört sluttesterna för en helelektrisk modell i Kina och Europa samtidigt. Efter mer än 340 timmar och över 7700 körda kilometer färdigställdes testerna på fyra veckor.

Serietillverkningen startar på BMW Brilliance-fabriken i Shenyang i Kina. BMW Brilliance är en joint venture som grundades 2003 av BMW Group och Brilliance China Automotive. BMW Brilliance-fabriken har en årlig produktionskapacitiet på 450 000 bilar och har under ett antal år producerat olika BMW-modeller. Dom mest kända modellerna är långversionen av BMW 3- och 5-serien för den kinesiska marknaden.

BMW iX3 kommer att produceras på samma produktionslina som andra BMW X3-modeller på fabriken i Shenyang. Förberedelserna av serietillverkningen har pågått lång tid. Sedan mitten på 2019 har 200 förproduktionsbilar tillverkats för tester, utveckling och finjustering inför starten av serietillverkningen.

BMW X3 blir den första modellen som BMW kan erbjuda med bensin- eller dieselmotor, som plug-in hybrid och som helelektrifierad. BMW iX3 visades för första gången som konceptbil 2018. I vintras hårdtestades prototypen under arktiska förhållande på testcentret i svenska Arjeplog, tillsammans med protyperna BMW i4 och BMW iNEXT.

När BMW iX3 lanseras senare i år och får en räckvidd på över 440 km (WLTP) från ett batteri med en nettokapacitiet på 74 kWh.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com