Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW har tappat nästan en fjärdedel av försäljningen

Elbilarna och Kina blir enda trösten

Coronakrisen har slagit hårt mot BMW-koncernen.
Under det första halvåret 2020 har försäljningen minskat med 23 procent jämfört med samma period året innan.

Totalt sålde och levererade BMW-koncernen 962.575 bilar under de första sex månaderna i år. Det är 23 procent lägre än under samma period 2019.

Coronapandemin har såklart slagit hårt mot den tyska biljätten. Inte minst påverkades försäljningen negativt av att BMW tillfälligt stängt ner sina retail-butiker. Men under det andra kvartalet har en återhämtning börjat märkas – åtminstone i Kina. Där var försäljningen till och med högre under andra kvartalet än under föregående år (17,1 procent). Samtidigt rasade försäljningen med hela 39,5 procent i USA under samma period.

För BMW-märket minskade försäljningen under första halvåret med 23,2 procent. Mini föll med 38,2 procent och lyxmärket Rolls-Royce fick ta den hårdaste smällen med 46,8 procent mindre försäljning än under samma period i fjol.

– Vi följer utvecklingen av den globala efterfrågan väldigt noggrant och vi fortsätter att planera för en rad olika scenarion så att vi kan svara snabbt när regioner runt om i världen återhämtar sig från denna pandemi, säger BMW:s försäljningschef Pieter Nota, i ett pressmeddelande.

Om BMW ska ta med sig något positivt från denna annars dystra halvårsrapport är det att elbilsförsäljningen faktiskt ökat jämfört med i fjol. Totalt 61,652 sålda och levererade elbilar innebär en ökning med 3,4 procent jämfört med samma period 2019.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com