Redaktionen tipsar

Bluffen – med avgasrören

Har du också blivit lurad av biltillverkarnas nya designtrick?

Tycker du att nya bilar har stora coola, blanka avgasrör?
BytBil kan avslöja att det i de flesta fall är en stor designbluff.
Värsta syndarna: Mercedes och Audi – avgasröret är inte ens ett avgasrör.

 

En av de hetaste trenderna inom bilbranschen är att nästan alla nya bilar ska ha två stora blanka ändrör för avgassystemet. Nästan alla nya bilar har designgimmicken som standard – vilket kan förvåna lite då bilarna ska vara mer och mer miljövänliga. Ett stort avgasrör talar ju motsatt språk.

Bilsajten Carscoops har gått igenom de värsta fuskrören på bilmässan i Paris. Många avgasrör på nya bilar är bara en designbluff, det riktiga avgasröret slutar på ett annat ställe under bilens bakparti.

Bland de värsta är nya Audi A6, som låtsas ha stora avgasutsläpp i stötfångarna. Tar man sig en titt under bilen visar det sig att det är ren bluff. Avgasröret slutar under aktern, inte i ändröret som syns utåt.

Två märken som är lite ärligare är BMW och Volvo. På de flesta av deras modeller slutar det riktiga avgasröret framför det kromade ändröret som sitter löst framför. Till viss del en kuliss, men avgaserna blåser faktiskt ut genom det stora ändröret.

Mercedes är en riktig rörmokare. Så gott som alla nya Mercedesmodeller har stora biffiga ändrör. Men en titt under bilen visar att avgaserna släpps ut framför det synliga röret, under bilens bakparti. Vill du ha en Mercedes med äkta avgasrör är det AMG-modeller som gäller.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com