Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Bilmärket som har Sveriges nöjdaste bilägare

Volvo på tredjeplatsen

Bilkonsumentundersökningen Autoindex 2016 där 18 738 slumpvis utvalda svenska bilägare med upp till sju år gamla bilar har presenterats. Totalt var 25 bilmärken med i undersökningen och för femte året i rad toppade Lexus. Tvåa blev Subaru medan Volvo klev upp på pallen med sin tredjeplats.

Tidningen Vi Bilägares bilkonsumentundersökning AutoIndex 2016 är den största och den bredaste  i Skandinavien och årets svenska resultat bygger på 18 738 enkätsvar om bilens kvalitet, verkstäder, återförsäljare och preferenser till märket. I år omfattade redovisningen 25 bilmärken.

De slumpvis utvalda bilägarna, som representerar ett tvärsnitt av landets bilburna befolkning har fått svara på 120 frågor om sin bil. Underlaget har varit privatpersoner som äger bilar av årsmodellerna 2009-2015.

I fem år har Lexus varit med i Autoindex och för femte året i rad är Lexus det bilmärke som de svenska bilägarna är allra mest nöjd med. Ägarna gav Lexus 895 av 1000 möjliga indexpoäng i undersökningen, 18 poäng före tvåan Subaru. Just Subaru placerade sig som etta såväl 2007, 2009, 2010 och 2011. Subaru lyckades 2010 – som första märke någonsin – lägga beslag på förstaplatsen i undersökningens samtliga delmoment. Årets andraplats är den femte raka.

– Vi är främst väldigt glada över att ha kunnat öka våra redan höga betyg. Resultatet visar att vi lyckats leva upp till våra kunders högt ställda förväntningar. Vårt mål är självklart att återta förstaplatsen, säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic AB.

Volvo landade på 858 poäng vilket gav en tredjeplats. Sen var det jämt med BMW och Honda på 856 följt utav Toyota på 853. Medelnöjdvärdet i undersökningen var 818 poäng.

Historiskt sett brukar det vara tätt i toppen och årets undersökning är inget undantag. Subaru knappar in på ettan och var ett av endast fem bilmärken som förbättrade sitt index. Volvo, Citroën, Peugeot och Dacia var de andra bilmärkena.

Årets Autoindex-undersökning genomfördes under första kvartalet 2016. Det detaljerade resultatet redovisas i tidningen Vi Bilägare nr 8/2016.

Foto: Lexus / Subaru
redaktoren@bytbil.com

Fotnot: Betygen är omvandlade till indextal. Rankingen visar hur nöjda bilägarna är i förhållande till varandra. 500 poäng är ett medelnöjdvärde och i genomsnitt är bilägarna inte missnöjda med bilägandet i stort, men det skiljer en del i poäng mellan mest och minst nöjd.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com