Redaktionen tipsar

Bildspecial: BMW:s nya jätte-suv

Största bilen som någonsin gjorts av BMW

Här är den största bilen som skapats av BMW – med sju säten och gigantiska njurar.
Nu har nya bilder släppts på X7, precis när den ska börja levereras till kunder.

X7 är den största bil som gjorts av BMW, med stora njurar (som många redan haft synpunkter på) på den breda fronten, stora fönster och ett högt avstånd till marken.
”Redan vid första anblicken utlovar nya BMW X7 en lyxig körupplevelse och en interiörkänsla som saknar motstycke hos BMW” skriver tillverkaren stolt på sin hemsida.
Längden är på 5 151 mm, bredden 2 000 mm och höjden 1805 mm. Axelavståndet är 3 105 mm och det möjliggör de två extra sittplatserna (tillval).
De två passagerarna längst bak har varsitt fullstort säte med armstöd, mugghållare och usb-portar. Bilens samtliga säten justeras elektroniskt.

Tre modeller erbjuds vid lanseringen i Europa, en bensinmodell och två dieslar. Än så länge är det dock tyst om elhybrid, men det kanske kommer om något år.

Standardutförandet på bilen ger bland annat led-strålkastare och 20-tums lättmetallfälgar, med 21- och 22-tumsfälgar som tillval. Dessutom BMW Laserlight, med den blåtonade x-formen inuti strålkastarna och som utlovar en räckvidd upp till 600 meter. Luftfjädring på båda hjulaxlarna är också standard, liksom fyrhjulsdriften xDrive och åttastegad Steptronic automatlåda.
Luftfjädringen i bilen är nivåstabiliserande och sänker bilen med 20 mm i hastigheter över 138 km/h. Vid behov går det även att höja bilen med 40 mm.

På vissa marknader – som Kina, Ryssland och Nordamerika – erbjuds även X7 xDrive50 med V8-motor på 462 hk och 650 Nm.
I Europa där debatten nu mest handlar om att strypa CO2-utsläppen och topphastigheter kan BMW X7 få svårt att nå ut till en bred publik.
I Sverige kommer en basversion av bilen att kosta cirka 870 000 kronor. De flesta av oss får vara nöjda med att njuta av bilderna på monster-suven.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com