Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildläcka: Ferraris nya hybridsportbil

1000 hästkrafter och en toppfart på 360 km/h

Så här kommer Ferraris nya hybridsportbil – med 1000 hästkrafter – att se ut.
Bilden har just läckt ut på sociala medier där även namnet på bilen avslöjas: SF90 Stradale.

Några hundra lyckligt utvalda personer får närvara på en trevlig tillställning i Maranella den 31 maj när Ferrari presenterar sin nya hybridsportbil. Bara några få svenskar tros vara bjudna på exklusiva lanseringsfesten, bland annat Per Gessle och Zlatan som redan äger var sin Ferrari LaFerrari.
Ferrari har bara berättat om en detalj i inbjudan: 1000 hästkrafter.
Men nu avslöjas alltså bilens utseende för första gången. Den första reaktionen från Ferrari-älskare är att den påminner om J50, delvis på grund av det svarta motorhöljet och det blanka svarta taket som ger en cabriolet-känsla (men det är ingen cab). Precis som på J50 och F8 Tributo syns ett stort luftintag bakom dörrarna.

Den gamla LaFerrari har som bekant bara 963 hk, så Zlatan och Gessle kommer att få se sig omkörda av SF90 Stradale med sin laddhybridteknik och en sammanlagt effekt på över 1000 hästkrafter ihop med en dubbelturbo-V8.
Den kommer att vara snabb: 0-100 km/h på 2 sekunder jämnt och en toppfart på 360 km/h, spekuleras det i.

SF90 Stradale kommer att serieproduceras och inte endast göras i en begränsad upplaga. Bilen får ett pris på ungefär sju miljoner kronor, enligt rykten.
– Det kommer att vara en top-of-the-line hybrid med superbilsprestanda och en sanna skönhet, säger Ferraris vd Louis Camillieri.

Senare under året kommer även en lite modestare och mer miljövänlig laddhybrid att presenteras. Det handlar om en V6-motor kopplad tillsammans med elmotor. Rykten säger att den bilen ska återuppliva det klassiska Dino-namnet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com