Redaktionen tipsar

Ferraris inbjudan: ”1000 hästkrafter”

Nya supersportbilen blir rekordstark - här är prislappen

Har du sju miljoner kronor över och en ledig plats i garaget? Då kan det vara läge att reservera 31 maj i kalendern. Ferrari avslöjar nu att nya hybridsportbilen som presenteras då får över 1000 hästkrafter.

Några hundra lyckligt utvalda personer fick häromdagen en inbjudan hem i brevlådan. Kortet utlovar en trevlig tillställning i Maranella den 31 maj när Ferrari presenterar sin nya hybridsportbil. Ferrari berättar bara en detalj i inbjudan: 1000 hästkrafter. Bara några få svenskar tros vara bjudna på exklusiva lanseringsfesten, bland annat Per Gessle och Zlatan som redan äger var sin Ferrari LaFerrari.

Det kan vara läge för ett uppbyte nu, för den nya sportbilen lär bli ännu snabbare med laddhybridteknik och en sammanlagt effekt på över 1000 hästkrafter ihop med en dubbelturbo-V8. Den gamla LaFerrari har som bekant bara 963 hk.

Den nya modellen kommer att serieproduceras och inte endast göras i en begränsad upplaga. Bilen får ett pris på ungefär sju miljoner kronor enligt rykten.

– Det kommer att vara en top-of-the-line hybrid med superbilsprestanda och en sanna skönhet, säger Ferraris vd Louis Camillieri.

Senare under året kommer även en lite modestare och mer miljövänlig laddhybrid att presenteras. Det handlar om en V6-motor kopplad tillsammans med elmotor. Rykten säger att den bilen ska återuppliva det klassiska Dino-namnet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com