Redaktionen tipsar

Bilder: Här är nya Jaguar F-type

Får upp till 575 hk i R-versionen

Här är första bilderna på nya omgjorda Jaguar F-type.
Sportbilen har fått uppfräschad design och ser mer aggressiv uyt – men behåller sin skönhet.
Under huven finns en morrande V8 på 450 hk, R-versionen får hela 575 hk.

Jaguar F-type har varit en av marknadens mest linjesköna bilar, och kanske skulle man tro att Jaguar inte skulle göra några förändringar under modellens levnad. Men nu kommer en rejäl omgörning av F-type, utifrån och in.

Mest påfallande är att bilen har fått en helt ny front, och motorhuven och bakljusen är omdesignade. Det brittiska designteamet har dock lyckats behålla bilens harmoni och skönhet, en uppgift inte alla lyckas med vid faceliftar. Helhetsintrycket är att bilen ser mer aggressiv ut, något som hakar på rådande designtrend.

Interiören är också uppdaterad. Det är nästan obligatoriskt att nya bilar får ett nytt digitalt instrumentkluster med stor skärm. Dessutom finns en 10-tums skärm som numera är kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto.

Även motorerna har fått sig en omgång och det går inte längre att beställa F-type med V6-motor eller manuell låda. Det är endera fyra cylindrar eller V8 som gäller. Väljer du turbofyran är effekten 300 hk, och en ny V8-variant lämnar 450 hk. I det senare fallet är toppfarten 285 km/h och bilen tar sig upp till 100 km/h på 4,6 sekunder. Du kan få både bakhjuls- och fyrhjulsdrift.

För den som vill ha mer kraft så finns det en R-version. Där har effekten ökat från 550 till 575 hk och bilen har hela 680 Nm i vridmoment. 0-100 km/h går på endast 3,7 sekunder, medan toppfarten är strypt till 300 km/h.  Alla varianter av F-type har nu en snabb Quickshift-automat.

Din nya F-type behöver heller inte väcka grannen på morgonen, V8-versionerna kommer med en knapp som ordnar tyst start. När du lämnat hemmet kan du öppna spjällen igen och släppa loss V8-mullret.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com