Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bästa köpen – under 100 000 kronor

Ont om pengar efter sommaren?

Lugn. Det går fortfarande att få mycket bil för pengarna.
Bytbil.com ringde upp fem bilhandlare – som avslöjar sin bästa bil under 100 000 kronor.

Sommaren är slut – och för många är det tomt i plånboken efter semestern. Men om du planerar att köpa bil behöver du inte tömma sparkontot. Det finns en drös av märken under 100 000 kronor med så sena årsmodeller som 2011. Det framgår av bytbil.com:s rundringning till svenska bilhandlare. Vi ställde frågan: Vilken är er bästa bil under 100 000 kronor? Här är svaren:

Glenn Olsson, Bil Bengtsson i Sjöbo:
– Det är V70 Classic med årsmodell 2008 som jag brukar rekommendera. Den går snabbt att sälja när vi får in den. Den är säker och en komfortabelt bil som är väl beprövad. Servar och underhåller man den går det att köra 40- till 50 000 mil.

Petter Enlung, Norrbil, Norrtälje:
– Det är Volkswagen Golf eller Polo från 2010. De håller länge och har bäst andrahandsvärde. Om man inte behöver någonting större är de perfekta.

Mattias Boström, Berner, Sundsvall:
– Det är en Audi A6 sedan från 2007, den har bra andrahandsvärde och en 2,0 liters turbomotor. Du får mycket bil för pengarna helt enkelt.

Peter Bogren, Aros Auto i Västerås:
– Kia cee’d från 2010 eller 2011 om du inte vill ha för många mil. Då får du väldigt mycket bil för pengarna, den är snål och billig att köra. Tar man en kombi med dieselmotor har du en väldigt komplett bil.

Markus Håkansson, Bilia Center Syd i Lund:
– Toyota Yaris från 2006 till 2009 är nummer ett när det kommer till begagnat. Den har fått mycket bra publicitet och blivit utnämnd till bilen med bästa andrahandsvärde i småbilsklassen flera gånger. Där kan man vara säker på bra köp. En Yaris skulle jag kunna sälja till en släkting.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com