Redaktionen tipsar

Så säljer du bilen snabbt och bekvämt med nya tjänsten

Låt 100-tals bilhandlare konkurrera om att köpa din bil.
Med nya smarta tjänsten Bily kan du sälja bilen snabbt, enkelt och bekvämt.
– Vi hjälper dig genom hela försäljningsprocessen och ser till att du snabbt och enkelt får bilen såld, säger Bilys vd John Skantze.

De senaste åren har marknaden för begagnade bilar i Sverige varit stark. Vissa bilmodeller har till och med ökat i värde och sällan har andrahandsvärdet på bilar varit högre. Men att själv sälja bilen för att få bästa tänkbara pris kan vara tidskrävande oavsett om du säljer den privat eller försöker få bästa möjliga offert från flera olika bilhandlare.

Nu lanserar Blocket ett samarbete med den digitala auktionstjänsten Bily för att göra det ännu enklare att sälja bilen. Genom samarbetet med Bily får Blocket möjlighet att erbjuda privatpersoner ett enkelt och tryggt sätt att sälja sin bil till bilhandlare genom ett auktionsförfarande. Genom att använda Bily får du bud från flera bilhandlare i stället för bara en. Det ska vara enkelt, tryggt och snabbt för dig att sälja bilen, till rätt pris. Du spar också tid på att slippa provkörningar, kontraktssignering, reklamationsansvar och klagomål vid privat försäljning.

– Det finns många skäl till att använda Bily. Vi hjälper dig genom hela försäljningsprocessen och ser till att du snabbt och enkelt får bilen såld utan något ansvar för eventuella klagomål senare, säger John Skantze.

Bily är helt kostnadsfritt. Du erbjuds ett icke-bindande erbjudande och det är upp till dig om du vill sälja din bil eller inte. För att få fram rätt pris gör ett obereonde testcenter en neutral bedömning av bilens skick innan försäljningen. Registrerade bilhandlare kan se din bil och lägga bud. När budgivningsrundan är klar får du ett erbjudande. Om du accepterar erbjudandet kommer pengar in på ditt konto inom 1-5 arbetsdagar.

– Vi tror att oavsett vad du säljer är det en fördel att få erbjudanden från flera. Genom Bily får du som bilsäljare tillgång till ett växande nätverk av bilhandlare, där hundratals bilhandlare redan idag står redo att bjuda på bilar så att du har störst chans att få rätt pris för din bil, säger John Skantze.

Från Blockets sida vill man genom samarbetet med Bily bredda erbjudandet och servicen både gentemot privatpersoner och bilhandlare.
– Blocket är Sveriges ledande aktör på begagnatmarknaden för bilannonser från både privatpersoner och bilhandlare. Genom samarbetet med Bily får vi möjlighet att erbjuda privatpersoner ett enkelt och tryggt sätt att sälja sin bil till bilhandlare genom ett auktionsförfarande. Det ger oss också en möjlighet att skapa en lösning där vi kan hjälpa bilhandlarna att få tillgång till kvalitativa bilar för förmedling, något som många bilhandlare haft utmaningar med i flera år och som kan vara både en komplex och tidskrävande process. säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör Blocket Fordon.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com