Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bästa bilklippen just nu - spara 111 000 kr

Bra bytesläge - inbytesbilar har ökat 6 procent i pris

Försommaren är ett ypperligt tillfälle att byta bil. Handlarna vill göra plats för höstens nyheter – och du kan göra ett klipp på en splitterny bil. Samtidigt är det begagnatbrist och du får extra bra betalt för din inbytesbil just nu. BytBil listar 10 av de bästa köpen – spara upp till 111.000 kr på en ny bil.

Under första halvåret förra året slog bilförsäljningen i Sverige rekord. Anledningen var att många ville passa på att byta bil innan bonus-malus trädde i kraft och många bilskatter höjdes. Därefter har försäljningen gått ner, men historiskt sett ligger nybilsförsäljningen kvar på en hög nivå.

Dessutom har den låga kronkursen gjort att många köper upp nyare svenska begagnade bilar och exporterar dem ut i Europa. Det har gjort att det på vissa modeller och märken har uppstått begagnatbrist i Sverige.

För den som vill byta till en helt ny bil är läget därför extra gynnsamt just nu. Du får extra bra betalt för din begagnade bil och bilmärkena har inte kunnat höja priserna på sina nya bilar särskilt mycket trots kronans ras. Enligt en undersökning gjord av KVD har begagnatpriserna ökat 6 procent senaste året. Dessutom är försommaren traditionellt sett en tid när det finns gott om kampanjbilar i bilhallarna som är extra förmånliga att köpa.

Den som ska privatleasa en bil kan sällan pruta – men det kan du som själv vill äga din bil.
Därför har BytBil gjort en snabbguide där vi listar 10 av de bästa bilköpen du kan göra just nu.

Skoda Octavia Kombi Style 2.0 TSI Automat 190 -19
Just nu kan du få en välutrustad Skoda Octavia med 190 hk-motor och automatlåda, dragkrok, premiumpaket och fjärrstyrd motorvärmare för 245 900 kr, ett ganska svårslaget pris.
Skoda Octavia bygger på samma grundplattform som Volkswagen Golf och Passat, men ger lite mer bil för pengarna.  Du sparar upp till 30 000 kronor på bilen just nu.
Pris från: 245 900 kr
Spara: Cirka 30 000 kr

HITTA SUPERFYNDEN PÅ SKODA OCTAVIA HÄR

Chevroloet Corvette Stingray
Inom kort kommer Chevrolet Corvette i en helt ny version, men det kommer att dröja innan du kan köpa den bilen i Sverige. Passa därför på att köpa den utgående modellen till kampanjpriset 749 000 kr, som gör att du sparar hela 111 000 kr. Och det är svårt att få roligare eller mer hästkrafter för pengarna. En Corvette Stingray har en V8 på 6,2 liter och du har 466 hk till ditt förfogande. Bilen har fått goda omdömen för att den är snäll på låga varv, men ett monster när de pressas.
Pris från: 749 000 kr
Spara: Cirka 111 000 kr

HITTA SUPERFYND PÅ CORVETTE HÄR

Volvo V90
Efter att Volvo släppte sin nya V60 så har plötsligt  den större och dyrare Volvo V90 blivit lite mer svårsåld, även om den ligger högt på försäljningstoppen alltjämt. Men Volvo och Volvohandlarna har lagerbilar som de nu vill bli av med. Därför kan du spara så mycket som 45 000 kr på en ny Volvo V90 och landa i ungefär samma pris som för en V60, trots att du får en större och rymligare bil. Dessutom bjuder till exempel Volvohandlaren BraBil på tre års fri försäkring vilket är värt cirka 20 000 kr.
Pris från: 325 900 kr
Spara: cirka 65 000 kr

HITTA SANSLÖSA KLIPPEN PÅ VOLVO V90 HÄR

Kia Ceed
En av de absolut mest sålda modellerna till privatpersoner som köper bil är Kia Ceed. I kompaktklassen är det bara Volkswagen Golf som ligger före Kia Ceed. Bilen har rosats av motorjournalisterna för sina köregenskaper. Många som vill äga sin bil uppskattar dessutom att bilen har sju års nybilsgaranti. Ett tryggt bilköp där du dessutom kan hitta Ceed till kampanjrabatter just nu. Du sparar dessutom 10 000 kr jämfört med den billigaste Golfen, och får mer utrustning på kuppen.
Pris från: 179 900 kr
Spara: Cirka: 12 000 kr

KIA CEED KAMPANJBILAR – SE HELA LISTAN HÄR

Volkswagen Golf TSI 115
Volkswagen kommer under hösten att visa upp en helt ny Golf, men den gamla modellen säljer fortfarande bra, och är en duglig kompaktbil. I väntan på den nya modellen börjar det att finnas en del kampanjer på den utgående modellen, och det kan också vara prutläge för dig som bilköpare. Just nu kan du köpa Golfen med minsta trecylindriga motorn på 115 hk för 189 900 kr. Och har du tur kan du nog pruta lite till.
Pris från: 189 900 kr
Spara: Cirka 25 000 kr

SUPERLÅGA PRISER PÅ SPLITTERNYA GOLFAR HÄR

Volvo V60 Cross Country
Det här är Sveriges hetaste och mest sålda nybil just nu, och den kommer att vara hett eftertraktad som begagnad. Så trots ett dyrt inköpspris så kommer din V60 Cross Country att ge dig ett relativt ekonomiskt bilägande. Redan vid lanseringen har Volvo kampanjpris på 389 900 kr på Volvo V60 Cross Country med D4-dieseln. Förutom fyrhjulsdrift och 190 hk dieselmotor får du klimatpaket med Volvo on Call, automat, parkeringssensorer och elstyrd baklucka.
Pris: Från 389 900 kr
Du sparar: 29 000 kr

HÄR FYNDAR DU SVERIGES BILLIGASTE V60 CROSS COUNTRY 

Subaru Forester
Behöver du en pålitlig bruksbil som tar dig fram till sommarstugan eller till jakten? Då kan Subaru Forester av den utgående modellen vara ett perfekt val. Du får inte den absolut senaste tekniken, eller de flashigaste displayerna i bilen, men du får en fyrhjulsdriven rymlig suv som har Sveriges nöjdaste bilägare. Och prislappen är måttliga 269 000 kr. Jämfört med listpriser och den kommande modellen av Forester sparar du minst 50 000 kr.
Pris: Från 269 900 kr
Du sparar: Cirka 50 000 kr

NY SUBARU FORESTER TILL CHOCKLÅGT PRIS HITTAR DU HÄR

Toyota RAV4
Nyligen utsågs Toyota RAV4 till den mest driftsäkra och pålitliga suv du kan äga. Bilen hade noll fel i genomgång i Storbritannien. Och vi har ingen anledning att tro att bilarna är sämre i Sverige. Den nya versionen har just lanserats, men Toyota har ändå flera vassa erbjudanden på vilen, bland annat generöst med utrustning för 12 000 kr. Bilen är dessutom en självladdande elhybrid och kommer inte att ruinera dig helt vid bensinmacken.
Pris: från 299 900 kr.
Du sparar: 12 000 kr

REDAN RABATT PÅ NYA RAV4 – MISSA INTE BILARNA – KLICKA HÄR

Audi Q3
Nya Audi Q3 har rosats av motorpressen och är ett rejält lyft jämfört med föregångaren som beskylldes för att vara en hårfrisörskebil. Nya Q3 har definitivt växt till sig. Audi har tappat marknadsandelar och slåss för att vinna tillbaka mark på den svenska marknaden. Därför kan du hitta nya Q3 och få bra rabatter. Bilen finns att köpa från 299 000 kr, vilket är 44 000 i rabatt på en nyintroducerad modell. Dessutom har bilen automat, dragkrok och sportstolar.
Pris från: 299 000 kr
Du sparar: 44 000 kr

SUPERRABATTEN PÅ AUDI Q3 – HÄR SER DU LISTAN PÅ ALLA BILAR

BMW 118i M-Sport
Här är sista chansen att köpa en bakhjulsdriven BMW 1-serie som är en riktig BMW. Den nya modellen som kommer i höst har framhjulsdrift. Den här modellen är topputrustad med M-sportpaket, skinnklädsel, vinterhjul och snygga m-sport 17 tums dubbeleker sommarhjul. Den lilla bakhjulsdrivna bilen är riktigt rolig att köra med 136 hk. Den som behöver mer pulver under locket väljer en 120 och sparar 63 000 kr.
Pris från: 241 000 kr
Du sparar: 41 000 kr

LISTA – GALNA FYND PÅ SISTA BAKHJULSDRIVNA BMW 1-SERIEN

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com