Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi överger DTM-racingen - satsar allt på Formel E

Audi lämnar nu DTM-mästerskapet där svensken Mattias Ekström haft stora framgångar.
Bara BMW är nu kvar – och racingseriens framtid är hotad.
Audi satsar i stället alla resurser på Formel E.

På vägen mot C02-neutral mobilitet ändrar Audi inriktning för märkets motorsportprogram: Audi kommer inte förlänga engagemanget i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM efter årets säsong.

Ledningen för Audi fattade beslutet även mot bakgrund av de ekonomiska utmaningarna till följd av corona-pandemin och meddelade beslutet till ITR e.V., paraplyorganisationen för DTM, under måndagen. Därmed står det framgångsrika engagemanget i Formel E den enda satsningen. Märket har varit representerat i Formel E sedan starten av den eldrivna racingserien 2014. Med 41 pokaler är Audi Sport ABT Schaeffler det hittills mest framgångsrika teamet i Formel E.

– Audi har format DTM och DTM har format Audi. Det visar vilken kraft det ligger i motorsporten – både tekniskt och emotionellt, säger Markus Duesmann, VD för AUDI AG. Med samma energi kommer vi att driva på vår omställning till en leverantör av sportig, hållbar och elektrisk mobilitet. Vi fokuserar oss därför även på racingbanan och tävlar för morgondagens ‘Vorsprung”. Formel E erbjuder en väldigt attraktiv plattform för detta.  Samtidigt överväger vi andra progressiva motorsportformat för framtiden.

Audi kan se tillbaka på en framgångsrik tid i DTM. En av förarna är svensken Mattias Ekström som vann serien 2004 och 2007.

Med 23 mästerskapstitlar, inklusive 11 förartitlar, 114 segrar, 345 pallplatser, 106 pole positions och 112 snabbaste varvtider, formade Audi DTM från 1990 till 1992 och från 2000 och framåt. Med tre av tre möjliga mästerskapstitlar, många pallplatser och andra rekord var 2019 så långt den mest framgångsrika DTM-säsongen i företagets historia.

Audi kör säsongen 2020 ut, men nu tycks endast BMW vara kvar – och mästerskapets framtid är osäker.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com