Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi A5 och S5 nu också som Sportback

Följer samma spår som nya A5 och S5 Coupé

Nu finns nya Audi A5 och S5 i femdörrarsversion. Hela familjen kan åka snyggt när Sportback gör entré.

Alldeles i början av sommaren fick Audi A5 och S5 en efterlängtad avlösare. Nu är det dags också för femdörrarsversionen Sportback att genomgå ett generationsskifte och förändringarna känner vi igen från coupémodellen: mer uttalade karossveck och en grill som ser ut att kunna svälja en bardval. På det hela taget har bilen lite mer rakryggad hållning än förr. Vi låter det vara osagt om den har blivit snyggare.

Var det någon som tyckte att jag behövde uppdateras?

Var det någon som tyckte att jag behövde uppdateras?

Precis som tidigare har nya Sportback lite längre hjulbas än coupéversionen för bättre benutrymme i baksätet, sex centimeter närmare bestämt. Tekniken är annars den samma som hos coupén och det betyder att bilen erbjuds som fram- eller fyrhjulsdriven beroende på motoralternativ.

På tal om motoralternativ så hittar man samma saker under huven som i coupéerna. Välj mellan två bensinmotorer och tre dieslar. Minstingen, en tvåliters bensinfyra med turbo lämnar 190 hästkrafter, den starkaste trelitersdieseln kramar ur sig 286 hästkrafter. Som grädde på mosen finns förstås också S5-modellen, som har en 354 hästkrafter stark turboladdad bensinsexa.

Olika växellådsalternativ erbjuds också: sexväxlad manuell, sjuväxlad automatiserad dubbelkopplingslåda eller åttaväxlad konventionell automat.

Coupémodellen lanseras på den svenska marknaden i november, troligen får vi vänta tills i vår innan vi får hit någon Sportback. Några svenska prisuppgifter har vi inte, men i Tyskland startar prislistan på 37.800 euro, motsvarande ca 360.000 kronor.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com