Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Vantage GT3 kraschar på Brand Hatch

Det gick vilt till i premiären av det brittiska GT-mästerskapet

Det gick vilt till i premiären av det brittiska GT-mästerskapet. Den 56-årige Aston Martin-föraren Phil Dryburgh hamnade först i kläm och sen upp i luften. Den stackars Aston Martin Vantage GT3 rullade sex eller sju varv innan den landade på hjulen. Sex-sju varv med spinn för att vara exakt.

Phil Dryburgh råkade ut för en vådlig vurpa redan i den första deltävlingen i det brittiska GT-mästerskapet. Phil som tävlat i mästerskapet sedan 2010 och i år delar han en Aston Martin Vantage GT3 med Ross Whylie i Motorbase Performance-teamet. Men teamets mekaniker åkte på övertid redan efter premiärtävlingen.

I en kamp med en Aston Martin Vantage GT4 och en motorsvagare Ginetta blev det för trångt på den klassiska Brand Hatch för den kraftfulla sportvagnen som efter en närkamp i en snabb högerkurva, Pilgrim’s Drop, for upp på 2 hjul och sen  …. sen tog centrifugalkraften och tyngdlagen över och kraschen vet ett faktum.

Som tur var kunde Phil Dryburgh gå på egna ben från den kraschade GT-bilen. Redan två veckor senare var teamet tillbaka och tog en femteplats totalt på Rockingham ISSC.

Foto: Motors TV YouTube
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com