Aston Martin Vantage GT3 kraschar på Brand Hatch

Det gick vilt till i premiären av det brittiska GT-mästerskapet

Det gick vilt till i premiären av det brittiska GT-mästerskapet. Den 56-årige Aston Martin-föraren Phil Dryburgh hamnade först i kläm och sen upp i luften. Den stackars Aston Martin Vantage GT3 rullade sex eller sju varv innan den landade på hjulen. Sex-sju varv med spinn för att vara exakt.

Phil Dryburgh råkade ut för en vådlig vurpa redan i den första deltävlingen i det brittiska GT-mästerskapet. Phil som tävlat i mästerskapet sedan 2010 och i år delar han en Aston Martin Vantage GT3 med Ross Whylie i Motorbase Performance-teamet. Men teamets mekaniker åkte på övertid redan efter premiärtävlingen.

I en kamp med en Aston Martin Vantage GT4 och en motorsvagare Ginetta blev det för trångt på den klassiska Brand Hatch för den kraftfulla sportvagnen som efter en närkamp i en snabb högerkurva, Pilgrim’s Drop, for upp på 2 hjul och sen  …. sen tog centrifugalkraften och tyngdlagen över och kraschen vet ett faktum.

Som tur var kunde Phil Dryburgh gå på egna ben från den kraschade GT-bilen. Redan två veckor senare var teamet tillbaka och tog en femteplats totalt på Rockingham ISSC.

Foto: Motors TV YouTube
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com