Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Vantage får nytt liv

Den nya Vantage-modellen får en rejäl översyn med större turbo, fler hästkrafter och en välbehövlig facelift.

TEXT Rasmus Christiansen FOTO Aston Martin PR

Aston Martin har tillverkat Vantage-modellen i 74 år. Den senaste versionen, som har funnits tillgänglig sedan 2018, genomgår nu en omfattande uppdatering.

Nya Vantage ser inte bara bättre ut än sin föregångare, den har också fått ett antal mekaniska förbättringar. Detta inkluderar en ny kamaxel, modifierat chassi och reviderade växlar.

AMG fortsätter att leverera

Resultatet av alla dessa mekaniska uppdateringar är imponerande. Den Mercedes-födda V8-motorn producerar nu hela 656 hästkrafter, vilket är inte mindre än 156 hästkrafter mer än före uppdateringen.

AMG-pianot under motorhuven assisteras av en 8-stegad automatisk växellåda från tyska ZF, som levererar växellådor till allt från Alfa Romeo till Rolls Royce. Växellådan skickar alla 656 hästkrafter till bakhjulen via en elektronisk differentialspärr. Med den nya uppdateringen klarar Vantage nu 0-100 km/h på bara 3,4 sekunder. Den nya toppfarten är satt till 325 km/h.

Aston Martin säger att de nya uppdateringarna inte bara gör bilen snabbare, utan också roligare att köra. Den nya modellen har ett 7% styvare chassi, vilket kommer att ge en mer kontrollerad körupplevelse i skarpa kurvor.

En modern touch

Inuti hittar du en ny och uppdaterad pekskärm. Skärmen är på 10,25 tum och systemet har utvecklats med fokus på att modernisera upplevelsen för både förare och passagerare med nya smarta funktioner. Lyckligtvis har Aston Martin inte gått all-in på digitalisering, så det finns fysiska knappar för funktioner som traction control och öppna/stäng avgasdämparna (även känd som binocular-knappen).

Produktionen av den nya Vantage kommer att starta under de kommande veckorna och de första leveranserna förväntas komma på andra sidan sommaren. Inga officiella priser har tillkännagivits ännu, men det förväntas att det kommer att bli en prisökning som ett resultat av denna omfattande uppdatering.

Det har ännu inte meddelats om det kommer att finnas ännu vildare versioner av den nya Vantage, som tidigare setts i form av den banfokuserade AMR-versionen eller F1-utgåvan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com