Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Är den här Koenigseggen perfekta bilen för jultomten?

Är det här perfekta jultomte-versionen av Koeningsegg?
En Jesko med extra vinge och två jetmotorer kör ifrån alla renslädar.
V8:an på 1600 hk får extra draghjälp för att köra över 500 km/h.

Koenigsegg Jesko är ett av de största utropstecknen inom hyperbilsvärlden under 2019. Bilen visades upp på Genèvesalongen i mars och de 125 exemplaren som ska tillverkas såldes slut inom ett par veckor.
Bilen är döpt efter grundaren Christian von Koenigseggs pappa Jesko och häromveckan släpptes en video där Christian tar en provtur runt fabriken i Ängelholm.

Nu släpps bilder gjorda av Photoshop-artister där bilen utrustats med en extra vinge och två jetmotorer på den bakre vingen. Det lär vara tillräckligt för att V8:an med dubbelturbo och 1600 hk ska kunna skicka i väg bilen till över 500 km/h. Kanske ett perfekt åkdon för flygrädda jultomtar som vill vara kvar på marken, bilen är också lackerad i tomterött.

Den extra vingen lär behövas för att ge bilen downforce när jetmotorerna drar i gång för fullt. Bilen kommer sannolikt aldrig att byggas men en perfekt juldröm är det.

Faktum är att sociala medier flödat över av skisser på vilda Koenigsegg sedan designchefen Sasha Selipanov startade designutmaningen #koenigseggsketchchallenge, och bjöd in oberoende designers att göra vilda versioner av Koenigsegg och dela med sig av dem i sociala medier. Ja, du kan beundrr några av dem här ovan i bildspelet.

God Jul önskar BytBil!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com