Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Toyota bilar i Bromma

Vanligaste modellerna:

Toyota har just nu omkring 82 fordon i produktion. Deras modeller sträcker sig mellan allt från personbilar, sedaner och minibussar till lastbilar, hybridbilar och crossoverbilar. Biltillverkarens framgång beror dock främst på försäljningen av personbilar. Förutom den oerhört populära hybridbilen Prius har Toyota även fått stort genomslag med bilfamiljerna Yaris, Corolla, Camry och Avalon.

Toyotas bilar uppskattas mycket på grund av deras kvalitet och modernitet. Men kanske framförallt för deras pålitlighet och livslängd, vilket gör dem väldigt populära på andrahandsmarknaden. Enligt mätningar inom industrin så är 90 procent av alla Toyota Avalon, Corolla och Camry som sålts under det senaste årtiondet fortfarande i användning. Det är ett ganska fint kvitto på bilarnas kvalitet!

Toyota – från vävstol till bilsäte

Den japanska biljätten Toyota började som en del av Toyoda Automatic Loom Works, ett företag som tillverkade automatiska och maskindrivna vävstolar. Det grundades 1933 och blev ett självständigt bolag 1937, ett år efter att Toyotas första bilar kommit ut på marknaden.

Toyota fick tidigt stöd från den japanska regeringen. Regeringen ansåg det viktigt att bygga upp en inhemsk bilproduktion, vilket behövdes under perioden på grund av militära och ekonomiska skäl. Toyota producerade sina första framgångsrika bilmodeller, personbilen A1 och lastbilen G1, under 1936. Och strax efter detta beslutade den japanska regeringen att endast japanska biltillverkare skulle få sälja bilar i landet. I samma veva slutade Japan med nästan all fordonsimport, vilket gjorde det möjligt för Toyota att växa ohämmat inom de egna landsgränserna.

Toyota – en japansk världsledare

Från att Toyota grundades i början av 1930-talet har det växt till att bli en av de största biltillverkarna i världen. Sedan 2012 har de överträffat de största konkurrenterna, General Motors och Volkswagen, i både tillverkning och försäljning varje år. I februari 2016 var Toyota det 13:e största företaget i världen utifrån omsättning, under jättar som bland annat Apple, Volkswagen och ExxonMobil.

Toyota är också världsledande i försäljningen av hybrida elbilar. När de lanserade Toyota Prius år 1997 blev Toyota det första företaget som massproducerade och sålde elektriska hybridbilar kommersiellt. Sedan dess har de introducerat tekniken i flera av deras bilfamiljer, som till exempel Camry och Lexus. Under April 2016 hade Toyota sålt sammanlagt 9 miljoner hybrida personbilar, där bilfamiljen Prius stod för nära 5.7 miljoner.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Toyota (9088)

Hitta en Toyota till salu i din stad

Till Bytbil.com