Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Peugeot 106 bilar

Se övriga modeller


Den franska familjen Peugeot påbörjade sin framgångssaga år 1896 då Société Anonyme des Automobiles Peugeot grundades. Första och andra världskriget påverkade således produktionen då fabrikerna utsattes för bombningar. Men efter andra världskriget påbörjades uppbyggnaden av koncernen igen och år 1955 lanserades Peugeots första massproducerade modell, Peugot 403.

Lillebrodern, modell 404 blev en succé – populär över hela Europa och i de fransktalande delarna av Afrika. I dag är märket mest känd för sin biltillverkning, men det återfinns även som cykel- och skotermärke, samt på en serie kryddkvarnar. Dagens PSA-koncern (Peugeot Société Anonyme) skapades år 1974 då Peugeot tog över konkurrenten Citroën (och senare Chryslers europeiska del Chrysler Europé).

Peugeot – tillförlitlig rallyfavorit

Peugeotbilar är tillförlitliga och säkra med mycket bra väghållning och komfort. Bilarna har en råstyrka som bevisats år efter år i rallysammanshang. Peugeot har alltid haft en stor passion för motorsporten och bilarna används flitigt på rallybanor runt om i världen. Med ledning av Team Peugeot-Hansen som etablerades år 1990 i Götene, Sverige, har de rönt stora framgångar inom rallycross.

Bilens olika storlekar går att avläsa genom det tresiffersystem som infördes redan år 1921 med modell 201. Den första siffran i beteckningen ger en uppfattning kring hur stor bilen är. Mellansiffran i modellbeteckningen är en nolla och den tredje siffran anger vilken generation av Peugeot som modellen tillhör.

Peugeot – innovativ nytänkare

År 2010 firade Peugeot 200 år. Det ikoniska lejonemblemet förnyades för en enklare och mer dynamisk känsla. Bilmärket blickar nu mot en innovativ framtid. Peugeots nya signatur ”Motion & Emotion” genomsyrar idag märkets nya modeller, och i samband med 200-års firandet lanserades den helt eldrivna konceptbilen EX1 – en bil som slog flera världsrekord i acceleration från stillastående.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Peugeot (6040)

Hitta en Peugeot 106 till salu i din stad

Till Bytbil.com