Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Peugeot 206 bilar

Se övriga modeller


Peugeot 206 – småbil med stort genomslag

Peugeot 206 lanserades 1998 som en ersättare till Peugeot 205. Under sin storhetstid mellan 1998 och 2006 var den bland de mest populära småbilarna i Sverige och Europa. Nu för tiden börjar det skymma för den lilla bilmodellen, men den fungerar fortfarande som ett stadigt, praktiskt och körvänligt alternativ i småbilsklassen.

Designen på Peugeot 206 bröt ny mark hos bilmärket. Formspråket, med de stora, djärva kurvorna och den asymmetriska karossformen, fick avstamp med 206:an och har därefter använts i olika omfattning på de flesta av Peugeots bilfamiljer.

Peugeot 206 tillverkades som kombi, halvkombi med 3 eller 5 dörrar och i en opraktiskt men ack så stilig coupé/cabriolet-version. När det kommer till motor så sträcker alternativen mellan allt från 1,1 liters motor med 60 hästkrafter upp till 2,0 liters motor med 136 hästkrafter.

Peugeot 206 – mångsidig stadsbil för effektiv transport

Peugeot 206 är en utmärkt småbil för förare som mest är ute efter ett effektivt och pålitligt transportmedel. Modellen har några år på nacken, vilket innebär att den saknar mycket av den finess och de funktioner som finns i modernare bilar. Peugeot 206 var också ganska prispressad redan när den tillverkades, vilket gör att många kan uppleva interiören som ganska plastig och billig.

Trots detta är Peugeot 206 en väldigt praktisk bil. Den är liten, lättkörd och erbjuder en lättavläst förarmiljö med reglage som är lätta att sköta. Peugeot 206 trivs bäst i stadsmiljöer, men den goda väghållningen, den höga komforten och den utmärkta fjädringen gör att den även kan användas på längre resor och mindre förlåtande väglag.

För att vara en småbil så har den också ett respektabelt innerutrymme. Detta gör att de större varianterna kan fungera som en mindre familjebil, förutsatt att man inte har stora lastningsbehov.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Peugeot (5872)

Hitta en Peugeot 206 till salu i din stad

Till Bytbil.com