Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Peugeot 508 bilar

Se övriga modeller


Peugeot 508 – kombinerad kombi och sedan

Peugeot 508 fick tidigt en stor plats i Peugeots bilsortiment. När den lanserades 2011 ersatte den två tidigare bilmodeller: mellanklassbilen Peugeot 407, och den stora sedanen Peugeot 607.

Peugeot 508 är dock inte någon halvdan kompromiss mellan två storleksklasser. Det är istället en familjebil i mellanklass som lyckas kombinera styrkorna hos båda de tidigare modellerna. Detta samtidigt som den för med sig en rad förbättringar som gör den till en komfortabel, rymlig och körvänlig bil som klarar det mesta – och passar särskilt väl för den som vill ha ett praktiskt fordon som är bekväm att köra.

Peugeot 508 erbjuds i två karosstyper – kombi och sedan – och har flera alternativ på diesel- och bensinmotorer som sträcker sig från 110 till 204 hästkrafter. En av dessa är miljöklassad, och bjuder på 112 hästkrafter med en utsläppsnivå på 114g/km.

Peugeot 508 – väldesignad komfort för familjen

Peugeot 508 är en bekväm och körvänlig bil, och fungerar som ett praktiskt vrålåk för den stora familjen. Utvändigt har bilen ett ganska sportigt utseende, utförd i samma kurviga, djärva och asymmetriska formspråk som är Peugeots signum. Sportigheten sitter dock bara på ytan. Det här är en bil där komforten kommer först.

Peugeot 508 erbjuder robusta, bekväma säten, och tillräckligt med utrymme för att man ska sitta bekvämt var man än befinner sig i bilen. 508:an är tyst i drift, och den har mjukt chassi och stark fjädring nog att svälja upp ojämnheter i alla väglag. Det stora panoramaglastaket förstärker också innerutrymmet i bilen och erbjuder en ljus och luftig kupé.

Peugeot 508 har också rikligt med bagageutrymme. Kombiversionen rymmer 660 liter i bagaget, vilket enkelt utökas till 1 865 liter med nedfällda baksäten. Det är fem liter mer än vad som erbjuds i Volvo V70.

Peugeot 508 – trygg och säker på vägarna

Peugeot 508 uppträder utmärkt på vägarna. Styrningen är mjuk, trygg och förutsägbar, och även med en motor på över 200 hästkrafter beter sig bilen lugnt och stabilt.

När det kommer till säkerhet så levererar Peugeot 508 även där. Den belönades med högsta betyg i EuroNCAP’s krocktest, och kommer utrustad med dubbla främre krockkuddar, sidokrockkuddar och krockgardiner. Den har även antisladdsystem och andra förarassisterande säkerhetssystem som innebär hög passiv säkerhet på vägarna.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Peugeot (5749)

Hitta en Peugeot 508 till salu i din stad

Till Bytbil.com