Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Peugeot 208 bilar

Se övriga modeller


Peugeot 208 – småbilen som ger mer

Peugeot 208 lanserades år 2012, och axlade därmed manteln från Peugeot 207 som bilmärkets huvudsakliga modell i småbilsklassen. Den nya modellen är något mindre och 173 kilo lättare än sin föregångare. Men samtidigt har Peugeot byggt 208:an med 5 centimeter extra benutrymme i baksätet och 15 liter större bagageutrymme än 207:an, vilket gör 208:an mer rymlig än man först tror.

Den utvändiga designen på Peugeot 208 markerar också en tydlig skillnad från 207. Formspråket påminner mer om Peugeot 205 än föregångaren, vilket ger bilen ett mer klassiskt, stabilt intryck. Detta samtidigt som den passar in den eleganta, sportiga stilen som Peugeot gjort sig känd för under det senaste årtiondet.

Peugeot 208 erbjuds som en halvkombi med antingen 3 eller 5 dörrar. Den har dessutom flertalet motoralternativ som sträcker sig från bensinmotorer mellan 65 till 156 hästkrafter, och dieselmotorer på mellan 68 och 92 hästkrafter.

Peugeot 208 – precision på vägarna

När det kommer till småbilar så är Peugeot 208 ett stadigt val. Precis som man förväntar sig av en småbil så levererar den på alla nivåer när det kommer till vardagsanvändning i storstaden. Men den höga kvaliteten gör den också förvånansvärt bra som långfärdsbil, och den presterar även vid körning på snirkliga landsvägar. Peugeot, som har en lång historia inom rallysporten, ser alltid till att deras bilar har utmärkt hantering och väghållning. Detta gäller även för Peugeot 208, som erbjuder följsam och stabil styrning med snabba och precisa reaktioner.

Peugeot 208 är en mycket populär småbil, som snabbt fick genomslag i Europa. Bara några veckor efter lansering hade modellen fått 35 000 beställningar, vilket är ett försäljningsrekord för Peugots bilar i B-segmentet.

Peugeot 208 – säker och miljövänlig

Den lätta konstruktionen och bränslesnåla driften gör Peugeot 208 till en perfekt bil för den miljömedvetna. Med en dieselmotor på 68 hästkrafter har Peugeot 208 en utsläppsnivå på blygsamma 100 gram CO2 per kilometer.

Peugeot 208 är dessutom en av de säkraste bilarna i B-segmentet. Det var den första småbilen som fick högsta betyg i EuroNCAP säkerhetstest. Den utmärkta väghållningen ger hög aktiv säkerhet, samtidigt som modellen är utrustad med 6 krockkuddar (två främre krockkuddar, två främre sidokrockkuddar och två krockgardiner) och har en i överlag mycket krocksäker konstruktion.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Peugeot (5931)

Hitta en Peugeot 208 till salu i din stad

Till Bytbil.com