Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Peugeot 307 bilar

Se övriga modeller


Peugeot 307 – en favorit i Sverige

Peugeot 307 är en rymlig, säker familjebil i golfklassen som snabbt blev en favorit i Sverige. 307 finns i Sverige som sedan, kombi, halvkombi med 3 eller 5 dörrar, samt en kombi i SW version som är utrustad med två extra sittplatser i en tredje sätesrad.

Peugeot 307 presenterades 2001 och blev direkt hyllad för att ha satt en ny standard i sin klass. 307 blev omgående utsedd till både ”Årets familjebil” och ”Årets bil”, och blev snabbt en försäljningssuccé i Europa. Då särskilt i Sverige där nära 15 000 bilar såldes under dess första försäljningsår, vilket gjorde Peugeot till sjätte största bilmärket i landet.

Modellen hade sin storhetstid mellan 2001 och 2007, när Peugeot 308 tog över. Men Peugeot 307 är fortfarande en stadig, bekväm och säker bil som utmanar de flesta bilar i golfklassen från samma period.

Peugeot 307 – skarp kurvtagning och stort svängrum

Det första som sticker ut med Peugeot 307 är dess utmärkta innerutrymme. Förutom det rikliga benutrymmet så är 307:an också en av de högsta bilarna i storleksklassen, vilket erbjuder en härligt rymlig och bekväm körupplevelse. Bagageutrymmet är också riktigt bra, med en volym på 503 liter som blir 1 835 liter med baksätet nedfällt.

För att vara en så pass stor bil så har den förvånansvärt goda köregenskaper. Styrningen är snabb, kurvtagningen känns säker och balanserad, och väghållningen lever upp till det man förväntar sig av Peugeot. Den kortare modellen av 307 har dock en viss tendens att släppa väggreppet med baken. Men den senare versionen, som lanserades 2005, kan utrustas med antisladdsystem vilket förbättrar körupplevelsen och ökar säkerheten i samma veva.

Peugeot 307 är också en väldigt säker bil för sin generation. Den är utrustad med dubbla krockkuddar, sidokrockkuddar och krockgardiner, och har även antiwhiplashfunktion på nackskydden. Sammantaget fick den ett 4-stjärnigt betyg i EuroNCAPS:s krocktest, vilket är ett mycket bra resultat.

Peugeot 307 – en lyxig familjebil

Peugeot 307 är en bil som passar särskilt väl som familjebil. Det stora innerutrymmet och bagageutrymmet gör det möjligt att packa in hela familjen och halva garderoben inför semestern. Den höga komforten och säkerheten tillåter också många timmars bekvämt resande på de flesta väglag. Den funkar dock minst lika bra för vardagsanvändning, där det extra utrymmet erbjuder bekväma turer till skola, jobb och hockeyträning med plats för all utrustning i bagaget.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Peugeot (5547)

Hitta en Peugeot 307 till salu i din stad

Till Bytbil.com