Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Zlatans Mercedes hamnar i fint sällskap

Blir granne med kungens moped och Churchills Rolls-Royce

Nu är Zlatans super-Merca som bjöds ut på Blocket och BytBil såld. Bilen kommer få sällskap av kungens gamla moped och en Rolls-Royce som Winston Churchill åkt i. – Det är lite kul, vi tror att det är en bra grej, säger Johan Rahm på Motala Motormuseum till NSK.

Både Zlatan Ibrohimovic och travtränaren Lutfi Kolgjini hade ägt lyx-Mercan som bilfirman Makkina annonserade ut på BytBil och Blocket.
Det var när Zlatan Ibrahimovic spelade för Milanoklubben Inter 2008 som han gjorde en avstickare till Monaco där en av Europas mest exklusiva Mercedes-handlare finns. Där beställde Zlatan den tidens topp-Mercedes, en Mercedes-Benz CL 65 AMG  med V12-motor.

Sen kom bilen till Malmö där hustrun Helena Seger stod som registrerad ägare. Och det var utanför huset i Malmö som den här bilen blev omskriven.
En natt hissade tjuvar upp Zlatans bil och stal både däck och fälgar. Zlatans däck blev så berömda att polisen behandlade alla uppgifter extra diskret – både däck och fälgar kom snabbt tillbaka.

– Eftersom det är en samlarbil, en V12 med nypriset 2,8 miljoner, så tycker jag att nästa köpare kommer att göra en bra affär. Jag har kört den själv, och den är fantastisk bil. Ett riktigt hantverk, tänk att det finns så mycket kraft i en bil utan att den knappt låter, berättade Jacob Wessberg på Makkina för BytBil.

Nu kommer bilen att hamna med fint sällskap på Motala Motormuseum. På museet hamnar bilen bland annat tillsammans med kungens moped, Kar de Mummas gamla Rolls Royce och revykungen Karl Gerhards Daimler. Dessutom finns en annan Rolls-Royce som Winston Churchill och amerikanska presidenter har åkt i.

Nu hoppas museet att självaste Zlatan kommer på besök när bilen är på plats.

– I augusti kommer den upp dit. Då hoppas vi att Zlatan också kan komma dit. Det är ändå en rätt speciellt att någon har ens gamla bil på ett museum, säger Jacob Wessberg till KvP.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com