Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

VW lockar med ny kompaktsuv

Ska visa en kommande modell

Suvar är det senaste – och det märks.
Premiärerna med crossovermodeller sköljer över oss som en vårflod och nu kommer ytterligare en: säg hej till VW:s nya miniatyrsuv.

Om en vecka är det premiär, men redan nu får vi en glimt av VW:s framtid.
Det är med en en disig bild som vi får reda på att den tyska tillverkaren kommer att visa upp en ny kompaktsuv i konceptform på Genévesalongen.

Det kommer inte precis som en överraskning att VW har crossovertankar. Man har länge visat olika koncept och pratat om utvidgning av sina ”terrängifierade” livsstilsbilar.
”Volkswagen ger ett realistiskt perspektiv på en helt nu modellserie och samtidigt visas en framtida produktionsmodell”, skriver VW i ett pressmeddelande.

Utseendemässigt kan vi definitivt skönja lite inspiration från de senare suvkoncepten. De smala fyrdubbla strålkastarna och den veckade huven har vi sett på Cross Coupé GTE, T-Roc och Cross Blue Coupé. Däremot är det bara T-Roc som haft positionsljusen/strålkastarna längre ner.
Om en vecka är det i varje fall dags för premiär – och då kanske vi får reda på när bilen kan komma att bli aktuell för produktion.

Foto: VW
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com