Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo vill påskynda utvecklingen av autonom bilkörning

Autonom bilkörning har potentialen att revolutionera bilsäkerheten

År 2020 har Volvo som mål att ingen ska förolyckas eller skadas allvarligt i en ny Volvo, och en viktig del i den visionen är arbetet med autonom bilkörning.

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, kommer att under ett seminarium med rubriken ”En framtid med självkörande bilar – ett hot eller möjlighet” berätta om Volvos arbete och visioner kring autonom bilkörning.

– Autonom bilkörning har potentialen att revolutionera bilsäkerheten. Den här tekniken räddar liv. Autonom bilkörning förbättrar problem med trafikköer, förbättrar luftkvaliteten och sparar folks tid. Den här tekniken borde implementeras så fort som möjligt. Det bästa sättet att få genom det är att få alla att arbeta tillsammans så tidigt som möjligt.

Tillsammans med Autoliv, Chalmers, sakkunniga inom området samt ansvariga politiker kommer Volvo att delta i seminariet i svenska Riksdagen den 10 mars.

– Autonom bilkörning handlar inte bara om bilteknik. Vi behöver bästa förutsättningar för vägar, regler och lagstiftning. Vi behöver också säkra upp så att utvecklingen av tekniken harmonieras för att undvika onödiga kostnader. En självkörande bil i USA ska vara lika säker och anpassad som en självkörande bil i Europa eller Asien.

Tillsammans med partners från såväl privata som den offentliga sektorn samarbetar Volvo Cars i ett av världens största projekt, ”Drive me”, inom autonom bilkörning. Ett projekt som involverar 100 familjer i Göteborg som kör bilar med autonom teknik på riktiga vägar.

Foto: Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com