Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo: ”This is not a car”

Ställer ut med Amazon – men inte bilen

Har Volvo gått för långt? Biltillverkaren ställer ut på en bilsalong utan att visa en enda bil. ”This is not a car”, är den konstinspirerade parollen.

I går skrev BytBil/Blocket om Volvos udda drag inför bilmässan i Los Angeles. Biltillverkaren visade en telefon i baksätetet på en Volvo med texten ”This is not a phone”. Bilden satte i gång vilda spekulationer om vad Volvo hade på gång.

Nu visar det sig att Volvo absolut inte hade något på gång. I stället berättar Volvo att man ställer ut på bilsalongen utan att visa några som helst bilmodeller. ”This is not a car” är parollen.

Tanken är att visa de stora ändringar som är på gång och stanna på kärnbudskapet, säger Volvos strategichef Mårten Levenstam.

Vi vanliga dödliga som trodde Volvo var en biltillverkare som tjänar pengar på att människor köper märkets bilar har lite svårt att hänga med.

Ännu svårare att fatta den nya tiden blir det när Volvo säger att de ska ställa ut på mässan med Amazon. Alltså, inte med en Volvo Amazon, utan med det hypade e-handelsföretaget företaget Amazon.

I stället för en gammal hederlig californiavit med ratt i bakelit handlar det om ”in car delivery”. Det innebär att Amazon (företaget) kan lägga grejer i din baklucka som de låser upp med en kod. För att klara det duger det inte att äga en Volvo Amazon, helst ska den vara splitter ny.

Volvo kommer också att ställa ut ”Care by Volvo”. Ett modernare sätt att ha en ny Volvo där du inte äger bilen, eller behöver bry dig om detaljer, utan Volvo tar hand om allt.

Visst var allting enklare och skönare när Volvo bara var en bil, bakluckan till Amazonen låstes upp med nyckel och vi ägde bilen själva i stället för att ha ”care by Volvo”?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com