Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Vittnet: ”Jag såg en bil komma flygande”

Två döda i olyckan som uppmärksammas i hela USA

Två personer dödades när deras suv störtade ut från tredje våningen i parkeringsgaraget.  Här är parkeringsolyckan som skakar delstaten Indiana i USA. Polisen utreder nu orsaken: en av teorierna är att föraren tog fel på gas och broms.
– Jag såg en bil komma flygande, berättar ett ögonvittne.

Olyckan i ett parkeringsgarage i Indianapolis har fått stor uppmärksamhet i hela USA. En svart Lincolon-suv kraschade i onsdags genom betongbarriären tre våningar upp och störtade nästan 20 meter ner på en gågata.

– Jag hörde en krasch och en smäll. Jag ryggade tillbaka och tittade upp och såg betongen komma och en bil komma flygande bakom den. Bilen bara kom ut, flippade över och kom rakt ner och kraschade, berättar ögonvittnet Robby Hancook.

Räddningstjänsten (som har tagit bilderna du ser här ovan) var snabbt på plats, men de kunde inte göra något för att rädda de två äldre personerna som satt i bilen. De omkom troligen ögonblickligen vid kraschen. Polisen ska nu utreda vad som orsakat olyckan. Några av teorierna är att föraren kan ha förväxlat gas och broms, sjukdom eller något annat tekniskt fel på bilen.

Tursamt nog skadades ingen människa på gågatan nedanför p-huset.
– Jag titta runt och såg en stor betongvägg komma flygande. Sen två sekunder senare kom bilen med flygande ut. Den snurrade runt och landade på taket. Det lät som en bomb som gick av, berättar ett ögonvittnet som stod på gatan.

Paret som omkom i bilen var en 70-årig kvinna och en 73-årig man. De var hemmahörande i delstaten Illinois.
Parkeringshuset ska nu undersökas för att se om det kan finnas sprickor i betongbalkarna.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com