Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"200-300 bilar brann upp i garaget"

Nya uppgifter: Branden startade i en äldre dieselbil

En stor brand rasade i går kväll ett parkeringsgarage på Stavanger flygplats i Norge. Nu är branden under kontroll och skadorna kan summeras:
– 200-300 bilar är förstörda, säger brand och räddningschefen Nils-Erik Haagenrud till tidningen VG.

Enligt uppgifter i norska media var det en äldre dieselbil som fattade eld i parkeringsgaraget på Stavangers flygplats runt klockan 15.30 i går eftermiddag. Elden ska sedan ha spridit sig kraftigt och spred sig flera våningar.
Det finns runt 3000 p-platser i garaget och enligt nya uppgifter idag fanns cirka 1000 bilar i garaget när branden startade. Enligt Stavanger Aftenblad blev ett hundratal bilar totalförstörda och delar av bilgaraget kollapsade.

60-70 brandmän arbetade med att släcka den kraftiga branden. Ett flertal flygplan fraktades bort från flygplatsens terminaler för att undvika rökskador, och brandkåren uppmanade under kvällen allmänheten att stanna inomhus och stänga fönster och dörrar.

Nils-Erik Haagenrud är kritisk till att parkeringshuset saknade sprinklers.
– En sprinkleranläggning hade kanske inte kunnat stoppa branden i den första bilen, men hade hållit lågorna i schack tills vi hade kommit fram, säger räddningsledaren.
– Istället spred sig elden snabbt till fem våningar. Den nya delen som brann är en icke-isolerad stålkonstruktion. Det tar kanske 15 minuter innan stålbjälkarna börjar ge vika vid en brand.

Norge statsminister Erna Solberg skrev på Twitter att hon inte kunde ta flyget hem till Oslo efter ett besök på oljefyndigheten Johan Sverdrup i Stavanger:
– Nu blir det bil till Oslo, skrev hon.

 

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com