Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Visst är det väl...en Volvo?

Nu kan du bli ägare av världens lägsta Volvo

Jodå, det är en Volvo. Dessutom världens lägsta.
– Jag ville ha något häftigt att visa upp, och det fick jag verkligen, säger Magnus Svensson i Kallinge.

Världens lägsta Volvo – endast 86 cm hög – kräver att ägaren har världens största tålamod.
Det tar timmar att svara på alla frågor när Magnus Svensson tar ut bilen på en runda. Det gäller även hemma i Kallinge där folk ändå blivit vana vid synen av den extrema bilen.
– När man ska tanka så väljer man noga tidpunkt och plats, annars orkar man inte stå där och prata med alla som ställer frågor, säger Magnus. Det har hänt så många gånger att jag får skjuta på middagen hemma, för jag har fastnat på någon parkering med hundratals frågor att besvara.

Det gick till och med så långt att innan Magnus skulle åka till en affär ringde han och bad personalen öppna grindarna på baksidan så att han kunde parkera bilen i skymundan.
– Men ryktet gick snabbt ändå och det det kom folk. Sen gick den eftermiddagen…

Det här är en Volvo 245 i grunden med extra allt. Måsvingedörrar, höj- och sänkbar luftfjädring där även dörrar, bagage och motorhuv öppnas och stängs med luft. En  M45 växellåda med elektronisk överväxel. Och så de uppseendeväckande måtten: 86 centimeter låg och nästan fem meter lång.
Du som varit på bilutställningar genom åren kanske vet vem konstruktören är, Peter Oskarsson från Nybro.
Han har inte bara byggt den här utan även världens kortaste Volvo.
– Jag har känt Peter länge, sen vi började träffas på bilutställningar. Jag har alltid velat ha den här bilen, den är så häftig, berättar Magnus Svensson.
– Och efter mycket tjatande fick jag köpa den av honom. Jag vet att han byggt om bilen flera gånger. Vi brukar kalla honom proffsplåtslagare, för allt är handknackad plåt. Andra 70- och 80-talsbyggen är rostade och förstörda, men det syns att Peter har lagt ner allt kraft och skicklighet på den här bilen.

I en video ovanför artikeln kan du se Peter Oskarsson prata om sin rekordlåga Volvo – och även några andra byggen.
Han konstaterar:
– De som är intresserade tycker att bilen är jättefräck, de som inte gillar bilar säger att den är det fulaste som de sett. Men ALLA vill titta och har en åsikt om bilen.

Får man plats i förarsätet om man är 1,80 lång?
–  Ja, man tror ju inte att det går, säger Magnus Svensson. Men långa personer har testat att provsitta och det funkar. Man sitter ju i princip på marken och det är elstolar som går att dra bakåt.

Det senaste året har Magnus undvikit att sätta sig i bilen, eftersom hans rygg krånglar. Och om man inte längre kan njuta av sin uppseendeväckande bil är det lika bra att sälja den på Blocket, resonerade Magnus.

Vilken typ av köpare önskar du?
– Bra fråga…jag hoppas ju på någon som vill fortsätta med samma intresse som jag. Den personen måste i alla fall ha bra tålamod när alla kommer och ska ställa frågor om bilen. Då kan man räkna med att missa middagen.

Se Blocket-annonsen här

 

HÄR FINNS 9000 VOLVO-BILAR ATT VÄLJA PÅ

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com