Mest visade

Trumps motattack på General Motors

”USA räddade er, det här är TACKEN”

GM:s planer på att säga upp 14 000 anställda i USA har väckt raseri. Nu hotar Donald Trump att dra in GM:s alla bidrag – något som fick aktien på fall.

– USA räddade General Motors, det här är TACKEN vi får! twittrade en rasande president.

Under måndagen gick General Motors ut med chockbeskedet att de ska stänga ett antal fabriker och göra sig av med 14 000 anställda.

Beskedet har väckt raseri i USA både bland vanliga medborgare och hos politiker. Argast är förstås Donald Trump som under tisdagen gick till motattack på Twitter.

”Väldigt besviken på General Motors och deras vd, Mary Barra, för att de stänger fabriker i Ohio, Michigan och Ohia. Ingenting stängs i Mexico och Kina. USA räddade General Motors och det här är TACKEN  vi får! Vi tittar nu på att skära bort alla GM:s bidrag, inklusive…” skriver president Trump.

Donald Trumps hot fick GM:s aktie att falla med tre procent under tisdag eftermiddag. Trump har uttalat sig aggressivt mot GM i flera sammanhang. Många av bilarbetarna i de tre delstaterna där GM stänger fabriker är Trumps kärnväljare.

– De gör banne mig bäst i att öppna en ny fabrik väldigt snabbt. De leker med fel person, sa Trump till Wall Street Journal på måndagen.

Besparingarna handlar om att sex modeller ska läggas ner och sju fabriker stängas. Modellerna det handlar om är Buick LaCrosse, Cadillac CT6 och XTS samt Chevrolet Cruze och Impala. Men även laddhybriden Chevrolet Volt kommer att läggas ner.

Orsakerna är att bilköpare numera vill ha suv:ar och elbilar.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com
Åk med till toppen
Ansvarig utgivare: Jan Prokopec
Till Bytbil.com