Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

TopCars GLE har sjuk inredning

När ryssarna förädlar blir resultatet spektakulärt

Ryska TopCar har satt tänderna i en Mercedes-Benz GLE. Om utsidan ser aggressiv ut är innanmätet mest märkligt.

Alldeles i de norra utkanterna av Moskva håller TopCar hus, en tuningfirma som gör onämnbara saker mot bilar som BMW, Mercedes-Benz, Porsche och Range Rover. Deras senaste kit heter Inferno och passar Mercedes-Benz suv-serie GLE.

Inferno är ett paket som breddar karossen och tillsätter front och trösklar som ser så aggressiva ut som möjligt. Komplettera med hjul med 23 tums diameter så smälter du perfekt in i Moskvas trafikbild, bland Gaz och Lada och annat fint.

Diskretion är ju en hederssak.

Diskretion är ju en hederssak.

Men för en av TopCars mer prominenta kunder räckte det inte att piffa till utsidan. Även interiören fick sig en omgång. En ordentlig sådan, märk väl. Den skottsäkra Mercedes-Benz GLE Guard som den icke namngivne kunden hade släpat hem såg alldeles för, ehum, ordinär ut.

Så TopCar fick börja med att montera Infernokitet, komplett med stötfångare, huvar och spoilers i kolfiber och fortsatte sedan med en interiör i limegrönt och brunt. Handarbetet ser onekligen ut att vara utfört av varsamma händer, men den som valde materialkulörerna var tyvärr blind.

Kunden kan nu åka runt i sin lätt spygröna kokong utan att behöva oroa sig för skottsalvor. Företaget hävdar dock att den här bilen är långt ifrån det värsta de kan erbjuda. För spekulanter med mer avancerad smak kan de erbjuda unika träslag, krokodilskinn och beslag i 24-karats guld. Bevare oss.

Foto: TopCar

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com