Redaktionen tipsar

Testerna: Så bra är nya Audi A6 Avant

"Gott om lastutrymme och grym komfort"

Tjänstebilsfavoriten Audi A6 Avant är här i ny tappning. Nu hyllas bilen i de första testerna.
– Du får en relativt snål och effektiv diesel, gott om lastutrymme och grym komfort, skriver Expressens Jan-Erik Berggren.

Över 400 000 kronor får du räkna med att ge för nya Audi A6 Avant med minsta motorn. Men enligt de första testerna är det ganska mycket bil för mycket pengar. Expressen har provkört och är positiva till bilen. Bilen får hela 21 av 25 getingar i totalbetyg. Bland annat är bilen avsevärt tystare än Volvos nya V60.

Brittiska tidningen Autoexpress är kända för sina tuffa tester och de har alltid haft Audi A6 som en av sina favoriter med hög kvalitet och klassigt utseende. Enligt tidningen är nya A6 en förfinad efterträdare som både är snyggare och har bättre interiör – den bästa Audi-kombin någonsin. Dock ger tidningen rådet att ta det lugnt när du kryssar i tillbehörslistan, det är lätt att bilen blir 50 procent dyrare än listpriset….

Volvo startade trenden med helt digitala intstrument och reglage i bilar. Audi har varit på efterkälken, men vill inte vara sämre. Totalt tre bildskärmar på 31 tum gör att A6 känns som rena rama tv-butiken.

Några reglage har man behållit, till skillnad från Volvo, det tackar vi för.

Andra tester har gett A6 fina betyg för köregenskaper där den delar chassi med A8 och har fin komfort och pigg styrrespons. Ett tillbehör som kan vara trevligt är ställbara stötdämpare, då du kan välja mellan komfort och sport och skillnaden uppges vara stor.

I Sverige kommer omkring 90 procent av köparna att välja Avant-modellen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com