Redaktionen tipsar

Tesla skrotar och prissänker

Större
Stäng
  • Tesla prissänker - och slopar versioner av Model Y.
    Tesla prissänker - och slopar versioner av Model Y.
  • Tesla prissänker - och slopar versioner av Model Y.

Räckvidden på den billigaste versionen av Teslas Model Y vore ”oacceptabel”.
Därför har den nu slopats.
Samtidigt prissänks Model Y i Nordamerika med omkring 28.000 kronor.

Det händer fortsatt saker för Tesla, vars aktie har rusat hisnande 270 procent under året.

Nu väljer den amerikanska biltillverkaren att ta bort en version av Model Y som skulle haft premiär nästa vår. Sedan tidigare i år har crossover Model Y Long Range funnits till försäljning, och den tilltänkta Model Y Standard range skulle ha en kortare räckvidd och ett billigare pris. Priset skulle ligga på 39.000 dollar och siffran i räckviddskolumnen löd 37 mil.

Men dessa planer skrotas nu. I sann Elon Musk-anda meddelades detta såklart på hans Twitter efter att en följare frågat om varför modellen plockats bort på hemsidan. Där svarar han kort och gott att den inte ska produceras eftersom räckvidden vore ”oacceptabelt kort”.

Samtidigt väljer alltså Tesla att sänka priset på Modell Y i Nordamerika med 3.000 dollar (omkring 28.000 kronor). Den kostar nu 49.990 dollar.

Detta är andra gången på kort tid som Tesla väljer att sänka priserna. I slutet på maj sänktes priset på Model S och X med 5.000 dollar och priset på Model 3 med 2.000 dollar.

Sist men inte minst lovar Musk också att Model Y ska komma som bakhjulsdriven Long Range-variant, istället för den nuvarande fyrhjulsdrivna versionen. Den tros kosta 45.000 dollar, jämfört med 50.000 dollar som den fyrhjulsdrivna kostar i dagsläget.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com