Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Terrängbilens megasuccé i Sverige - 1000 i kö

Nu kan du få din Jimny ännu tuffare

Suzuki Jimny är kanske marknadens hetaste och coolaste bil just nu.  Över 1000 svenskar står i kö för den lilla terrängbilen. Här är är kittet som får din Jimny att sticka ut i mängden.

Det är sällan nya bilmodeller blir så hajpade. Särskilt inte om de kostar runt 200 000 kronor och har en 1,5 liters motor på 102 hk. Och har bilen dessutom bara fått tre stjärnor i Euro Ncap borde försäljningen vara död.

Men Suzuki Jimny har något speciellt som får habegäret att slå till hos en viss del av den bilköpande publiken.

Kanske är det att den ser ut som en Mercedes Geländewagen som har krympt i tvätten? Eller för att Suzuki skalat bort det mesta onödiga som du inte behöver för att skapa en perfekt liten terrängbil? Med en Suzuki Jimny kan du faktiskt ge dig ut på äventyr på riktigt. Och det kostar bara 200 000 kronor.

I Sverige är Jimny redan en megasuccé och över 1000 bilar har sålts, den som beställer sin bil i dag får vänta över ett år på leverans.

Vissa vill nog ha en bil som sticker ut lite extra i mängden när över 1000 Jimnys börjar rulla på gatorna. Och nu finns möjligheten. Tyska Delta har tagit fram ett kitt som förvandlar Jimny till en hyllning av Suzuki LJ80 från Paris-Dakar-rallyt 1982. Bilen tog sig till mål med Josef Loder och Alois Schneck och nu kan du få ditt eget lite modernare exemplar.

Bilen har höjts med fem centeimeter och fått stora smidda 16 tums aluminiumhjul med Mickey Thompson Baja STZ-däck. Dessutom ett takräcke och sökarlykta. Runt 90 000 kronor går det på att få kvarterets coolaste Jimny.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com