Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tappar kontrollen mitt i dragracet

Får sladd – med 760 hästkrafter

Dragracet mellan en Mercedes-AMG GT S och en BMW M3 i Tyskland är nära att sluta i katastrof. AMG:n med 760 hk får svår sladd in i BMW:ns körfält. Som genom ett under undviker M3-föraren kollisionen.

Det gäller att veta vad du gör om du släpper loss alla hästkrafterna i en riktigt effektstark bil. Ägaren till en Mercedes-AMG GT S kopplade ur sitt antispinnsystem och påbörjade ett dragrace mot en BMW M3:a.

Efter att ha kommit upp i omkring 50 km/h trampar ägaren gasen i botten.  Oturligt nog för ägaren får bilen en rejäl sladd när alla 760 hästkrafterna i den trimmade bilen försöker komma ner i marken via hjulen.

På några tiondelar har bilen sladdat över i BMW M3:ns körbana. Turligt nog är AMG:n betyligt snabbare än M3:an så BMW:n hinner sakta ner för att undvika en krasch in i sidan. Bilen åker ut på gräset vid sidan av banan och träffar ett staket. Troligen klarar sig 1,5 miljoners-bilen undan allvarligare skador än mindre buckor och djupa repor från staketet.

Alla som ägt en riktigt motorstark bil vet hur roligt det kan vara att koppla ur antispinnsystemet, men det är också väldigt lätt hänt att bilen blir svår och kontrollera och du får en sladd som du inte kan häva när den våldsamma effekten släpps lös, särskilt om bilen är trimmad.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com